Sokan elkezdték találgatni, hogy II. Erzsébet királynő vajon lemond-e a trónjáról, és a legtöbben arra a következtetésre jutottak, hogy ez most valószerűtlen, de a találgatásokra a királynő egyelőre még semmit nem reagált.

Az egész világot megrendítette a hír, amikor megerősítették Fülöp herceg halálát. Az április 17-én megtartott szűk körű gyászszertartásról korábban a Metropol is beszámolt.

A találgatások a temetést követően kezdődtek el, hiszen akkor vált még egyértelműbbé, hogy a királynőt mekkora veszteség is érte valójában. Férje, Fülöp herceg egész uralkodása alatt a királynő támasza volt, ráadásul a herceg nyugalomba helyezésének napján, a királynő egyik legmegbízhatóbb tanácsadója is tragikus módon elhunyt, ami szintén nagyon megrázta a királynőt.

II. Erzsébet ma ünnepli a születésnapját, így elképzelhető, hogy nagy bejelentést fog tenni, de a szakértők minden olyan feltételezést elvetnek, amely szerint a királynő elhagyná a trónját.

A királynői szerepéről a volt brit miniszterelnök, Sir John Major úgy beszélt, mint egy „ nagy magányos” életforma, és elismerte, hogy „Nagyon korlátozott azon emberek száma, akiknek valójában kitárhatja szívét és akikkel teljes őszinteséggel tud beszélni.”