Bármennyire is igyekszik mindenki a legjobb oldalát mutatni a királyi családban, időről időre kiszivárog néhány olyan információ, amely az ő hétköznapiságukat bizonyítja. A királyi életrajzíró, Victoria Arbiter most II. Erzsébet királynő és Margit hercegnő kapcsolatáról rántotta le a leplet.

Margit hercegnő, aki 2002-ben hunyt el, csípős humorával lopta be magát az emberek szívébe.

De milyen volt gyermekként?

Bár nővérével szoros volt a kapcsolata, rá számíthatott leginkább a rájuk irányuló figyelem közepette, mégis voltak zűrös időszakaik. Mint kiderült, gyerekkorukban civakodtak és rivalizáltak egymással – ráadásul ez nem mindig csak szóban történt. Persze ha hajba is kaptak, végül mindig kibékültek.

Közeli kapcsolatuk felnőttként is megmaradt, legjobb barátok voltak. II. Erzsébet örült, amikor Margit került a középpontba, mert humorával képes volt oldani a legfeszültebb helyzetet is. A királynő mindig is visszafogottabb, introvertáltabb volt huncut testvéréhez képest. Apjuk egyszer azt mondta szeretett lányairól: „Erzsébet az én büszkeségem, de Margit az örömöm”. Ez a kedves megjegyzés jól leírja személyiségüket.