Karikó Orsolya látogatásunkkor elmesélte, hogy 2 évvel ezelőtt fogalmazódott meg benne ennek a szilvás tortának az ötlete.

„Tavaly elindultam vele az ország tortája versenyen, akkor éppen hogy lemaradtam a döntőről, de nem adtam fel, egy éven keresztül változtattam, tökéletesítettem rajta, és idén ez lett az eredmény.” – számolt be a Metropolnak a fiatal cukrász hölgy, aki elárulta, nem gondolt rá, hogy ő nyerhet, mert olyan sok finom torta volt a döntősök között.

Hogy miért pont a szilva, annak személyes története van

 

Karikó Orsolya országtortát csinált kedvenc szeretetgyümölcséből – Fotó: Fodor Erika

„Nekem az egyik kedvencem a szilva, a dédnagymamám mindig főzött szilvalekvárt, és sütött is belőle. Számomra ez egy fontos kötődési pont, amolyan szeretetgyümölcs lett.”

Orsolyától arra is választ kaptunk, hogy mitől huncut a tortája

Egy szelet huncut szilva… – Fotó: Fodor Erika

„A huncutságot a fűszeres forralt bor, az aszalt szilva adja, és ezeknek a többi alkotórészekkel való találkozása. Sokat gyakoroltam, míg ez az összhatás létrejött.” – mondta a cukrász, aki párjával kettesben állítja elő a napi 24-féle választékból álló parádés minőségű süteménykínálatot. A családi vállalkozásban működő cukrászdában Orsi párjának édesanyja, Marsa Éva Heléna gondoskodik az ugyancsak egyedülállóan gazdag és nívós fagylaltválasztékról.

Nagykőrösön, a Vanília&Gelartóban született meg a Huncut szilva herceg – Fotó: Fodor Erika

Csapatban gondolkoznak, a siker titkát abban látják, hogy a minőségből nem engednek, állandó megmérettetésnek teszik ki alkotásaikat, sorra nyerik is a díjakat.

Karikó Orsolya és Marsa Éva Heléna (hátul) csapatban dolgoznak a családi cukrászdában – Fotó: Fodor Erika

„Csapatban dolgozunk, csak jót és igazit teszünk az asztalra a vendégek elé. Keményen dolgozunk, de nagy örömmel”

A Huncut szilva herceget az egri vörösbor és a szilva ízének harmonikus párosítása teszi ellenállhatatlanná. De hogy miből van a felvert, azaz a piskóta, és milyen rétegek épülnek egymásra hibátlan harmóniában, azt maga Karikó Orsolya meséli el nekünk itt!