– Dávid nagyon jó tanár, ami azért kiemelten fontos, mert én nem vagyok „színpadi ember”, ezért teljesen más nyelvezetre van szükségem. Gyakran metaforákat és hasonlatokat használ, hogy segítsen ráéreznem egy adott lépésre, megérteni a kéz–láb-koordinációt. Voltunk már egy-két közös rendezvényen, ahol a buli hevében táncra perdültünk, de ő itt sem kapcsolt ki teljesen. Elleste a saját spontán lépéseimet, s azokat is beépítette a koreográfiánkba. Ezáltal gyorsabban is haladunk, és számomra sem lesz testidegen a mozdulat – magyarázta Hevesi Kriszta. Baranya Dávid véleményét is kikértük Kriszta fejlődéséről, aki diplomatikusan ennyit mondott: Megfelelő tempóban halad. Nagyon jó a hangulat, ami betölti a próbatermet, ráadásul tetszik, hogy Kriszta saját egyéniséggel és ötletekkel rendelkezik – tette hozzá mosolyogva a táncos.

Nem tartanak egyik pártól sem különösebben

Kriszta elmondása alapján nem lehet kategorizálni az ellenfeleket, ugyanis számít az is, hogy ki mennyire népszerű, vagy éppen mennyien követik a közösségi médiában, ezek mind hatással vannak a szavazatok számára.

– Számít, hogy ki a legszerethetőbb táncpár, így szerintem ilyen például Kozma Dominik és Lissák Laura párosa az életkedvével és a humorával. Ha azt nézzük, hogy kit követnek a legtöbben, abban Metzker Viki a nyerő. Tóth Andinak fantasztikus ritmusérzéke és nagyon jó mozgása van, hisz az élete a zene, és folyton színpadon van. Cookiék pedig éjjel-nappal átbeszélhetik az ötleteiket, s gyakorolhatnak házaspárként, így szó szerint a tánc beköltözött az otthonukba – tette hozzá nevetve Kriszta.

Tökéletesen kiegészítik egymást a színpadon

– Valamit tudott a TV2, amikor a párokat összerakta. Szinte azt mondanám, mintha a háttérben egy pszichológiai teszt alapján párosítottak volna minket is össze Dáviddal – árulta el mosolyogva a pszichológus. Kriszta hozzátette, néha nagyon szigorú tanár a partnere, ilyenkor vissza is szól neki viccesen, hogy ne legyen már ennyire vámpír. Ez egy közös poén, mivel Kriszta is látta a Vámpírok bálja című előadást, amiben a profi táncos szerepelt, s nagyon jót nevetett azon a történeten, amikor egy fáradt nap végén Baranya Dávid bent felejtette a vámpírfogakat, és ezzel „hazavitte a munkát”.

– Mi nem látjuk a többi párt táncolni, a többiekkel közös próbákon pedig magunkra fókuszálunk. Így nehéz lenne bármit is leszűrni. Erős a mezőny a profi táncosok között is. Bárki okozhat óriási meglepetést, és ugyanúgy lehet a fekete bárány is. A lényeg, ki hogyan találja meg a hangot a partnerével – fejtette ki Dávid.

(Fotó: TV2)

Ez a célja dr. Hevesi Krisztának a műsorral

Egy gyerekkori álma vált valóra az ország szexuálpszichológusának, amikor felkérték, hogy a műsorban szerepeljen, ugyanis kiskorától kezdve imád bugizni.

– Nekem a hobbim, a kikapcsolódásom is ez, rettenetesen szeretek táncolni. Ha ezt a táncszeretetet sikerül áttennem a színpadra, és ezzel minél több embert be tudunk vonni ebbe a világba, akkor én már elégedett leszek. A mai online térből a személyes élmények kezdenek kikopni. Elfelejtettük az idők során, hogy a tánc fontos örömforrás: nincs nélküle lakodalom, szilveszteri buli vagy arató bál. De ne várjunk vele az ünnepekig!

Ezt követően a szakértő a tánc pozitív lelki hatásait emelte ki.

– A gyerek spontán elkezd rajzolni, de nem azért, hogy szépet alkosson, hanem mert élvezi. Meghall egy zenét pár évesen, és vigyorogva mozogni kezd rá. Felnőtt korában, ha megkérem, hogy rajzoljon valamit, feszengve közli, hogy nem tud rajzolni. Ugyanez igaz a táncnál. Úgy születtünk, hogy boldoggá tesz a ritmus, majd lekorlátozzuk magunkban, nem merünk mások előtt önfeledten táncolni. Miközben a tánc bizonyos kontextusban a szex előszobája is egyben. Ezért is lenne jó, ha a párok megtanulnának, vagy inkább „visszatanulnának” táncolni. A legjobb párterápia is lehetne.

Partnere pedig szerényen úgy fogalmaz, hogy ő azt az örömöt szeretné közvetíteni a nézők felé, amit nem csupán a színpadon, de a próbák során is gyakran megélnek.

– Igaz, hogy rengeteg munka van mögötte, de épp ez teszi a közönség számára is élvezetessé, széppé. Viszont nem ezt szeretném, hogy érződjön rajtunk, hanem az az őszinte öröm, amit a tánc révén megélünk. Amit akkor él át az ember, ha a helyén van, ha érzi, hogy a tevékenysége másokhoz is szól, másoknak is jó érzést ad. Ez a célunk, s ha ez teljesült, már megérte – árulta el Baranya Dávid.