Tizenegy nap után hazatérhetett a kórházból Majka. A műsorvezetőért az egész ország egy emberként aggódott, miután a koronavírus tesztje pozitív lett. A sztár állapota napról napra rosszabb lett, magas láz, köhögés, tüdőgyulladás kísérte, sőt korábbi szívproblémái is kiújultak. Majkát szteroidokkal, antibiotikummal és a kínai favipiravir nevű készítménnyel kezelték, minek köszönhetően hétfő este már otthonról üzent a rajongóinak.

Fotó: Facebook

A kórházban fekve az ember átértékel egy-két dolgot, és azt kell mondjam, szerencsés vagyok, hogy ennyi barátom van. Minden nap hívtak, aggódtak, próbáltak a kedvemre tenni, felvidítani. Ha van ebben a sz*rban valami pozitívum, akkor ez az” – írta, majd a rajongóinak is köszönetet mondott, akire még hosszú gyógyulási folyamat vár dr. Bense Tamás szerint.

Fotó: Youtube

– Mindenképpen egyeztetnie kell a szakorvosával ha szívproblémája volt, kardiológus szakemberrel ki kell vizsgáltatni, hogy a vírus rontott-e az állapotán. A beteg fokozatos terheléssel térhet vissza a mindennapi tevékenységeihez, sportolás helyett eleinte inkább a gyógytorna, kímélő mozgás javasolt. Ez a vírus egyébként is annyira legyengíti a szervezetet, hogy több hétre lesz szüksége, míg regenerálódik. Előfordulhat, hogy eleinte a sétálás is légzési nehézségeket okoz, ezért a fokozatosságra feltétlenül ügyelni kell.