Csütörtök délelőtt megjelent egy hangfájl az interneten, amelyen Havas Henrik és egy fiatal nő beszélgetése hallgató, aki képernyős szeretne lenni, ezért felkereste Havas Henriket, a szakma nagy öregét, hogy beavassa őt a tévézés va­rázslatos világába. A szakmai megbeszélés azonban csak a nő fejében volt szakmai, az elhangzottakból valami egészen másra lehet következtetni…

A Bors úgy tudja, a felvételt maga a tanítvány készítette és hozta nyilvánosságra, mert meglehetősen kényelmetlenül érezte magát a lényegében kényszerű szituációban. Ami egyfajta sajátos helyzetgyakorlatnak indult a tanár és tanítvány szerepében.

A felvételen ez hallatszik:

 • Havas: Miért akar maga sztár lenni, képernyős lenni?
 • : Várjon, hát hadd gondoljam végig! Nem megy ez úgy tanár úr, mint egy profinak.
 • Havas: Nem kell gondolkodni, csinálni kell.
 • Nő: De most mit csináljak? Vetkőzzek és mondjam magamról, hogy én ilyen szép vagyok meg olyan szép vagyok, milyen szép a mellem?
 • Havas: Pontosan. Én nem tudom maga nélkül. Ezek a maga szavai kellenek, hogy legyenek. (Itt hallható, hogy a felvételben vágás történt, ugrunk előre az időben.)
 • Havas: Meséljen valamit a szexről.
 • : Az ottani szexről, hogy hogyan? És akkor most hol vagyunk? Nem mindegy. Látnak?
 • Havas: Hol legyünk?
 • (Itt megint vágást lehet észlelni a hangfelvételben, ugrunk előre az időben, cuppogó hangokat lehet hallani, illetve sóhajtozást.)
 • Nő: Ezt le kéne húzni, mert úgy jobban belefér a kezem.
 • (Sóhajtozás hangjai, cuppogás megint.)
 • Nő: – nevet – Jó volt?
 • Havas: Jó.

Nem tudni, hogy pontosan mikor készült a felvétel, és a főszereplő fiatal nő kiléte is ez idáig rejtély, bár voltak, akik egy igencsak népszerű hazai Instagram-sztár hangját vélték felfedezni a nő hangjában. A Bors megkereste az illetőt, aki kategorikusan cáfolta, hogy az ő hangja hallatszik.

Arról jelenleg nincs információ, hogy Havas Henrik ellen érkezett-e ebben az ügyben büntetőjogi feljelentés, s hogy léteznek-e a kikerült felvételnek további részletei, esetleg vannak-e más tanítványok, akik rendelkeznek hasonló felvételekkel.

A rögzített párbeszédet hallgatva akaratlanul is felmerül az emberekben Harvey Weinstein hol­lywoodi producer története, akinek a befolyásával való visszaélése és lebukása után megalakult a #metoo-mozgalom.

Megrengett Hollywood Weinstein miatt

A #metoo jelenség, vagyis a hatalommal visszaélő férfiak szexuális zaklatása nyilvánvalóan nem új keletű dolog, 2017 októbere óta azonban egy világméretű mozgalommá nőtte ki magát, köszönhetően azoknak a nőknek, akik merték felemelni a hangjukat Harvey Weinstein hollywoodi producer ellen. A teljhatalmú filmes, aki jelenleg a 23 éves börtönbüntetését tölti, nők tucatjait vette rá szexre azért, hogy cserébe egyengesse a karrierjüket.

Weinstein visszataszító viselkedésének szemléletes példája, amit Jennifer Lawrence Oscar-díjas színésznővel tett. A nőt elcsalta az irodájába, majd ott orális szexet kért tőle olyan szavakkal, hogy csak segíteni akar neki, és azt firtatta, hogy tegye meg, amire kéri, ha színésznő akar lenni.

Nők, akik azt állítják, hogy Havas zaklatta őket

Havas Henriket 2017-ben vádolták meg szexuális zaklatással. Akkor több híres nő is azt állította, hogy tisztességtelenül közeledett feléjük. Molnár Anikó akkor úgy nyilatkozott, hogy a Tanár úr megfogta a kezét, és a saját nemi szervére tolta azzal a felszólítással, hogy „fogja már meg”. Valamint egy alkalommal vibrátort adott neki ajándékba.

Görög Zita a Hal a tortán című műsorban borult ki. Elmondása szerint Havas Henrik a forgatásra vezető úton a combját fogdosta. „Többé ne érjen a kezemhez és a combomhoz! Komolyan, ez sértő!” – mondta a műsorban Görög Zita, akitől Havas a műsorban bocsánatot kért.

Baukó Éva azt állította, hogy amikor a személyi asszisztense volt, Havas zaklatta és megzsarolta, hogy ha nem lesz a szeretője, tönkreteszi.

Havas Henrik tagad

A Bors elérte Havas Henriket a kiszivárgott felvétel kapcsán, amely tegnap óta terjed az interneten. A felvételen egy női hang hallható, valamint a Tanár úr egészen félreérthető helyzetben. A lap kíváncsi volt, vajon miként reagál erre Havas Henrik, aki azt kérte, a szavait változtatás nélkül közöljék:

Írtam két kötetet a pornóiparról, írtam két könyvet a szeretőkről, írtam Kelemen Annáról és Molnár Anikóról, írtam a prostitúcióról, ezeket szokták emlegetni. És ezenkívül írtam még a médiaiparról, a bős–nagymarosi vízlépcsőről, Grósz Károly aradi találkozójáról Ceausescuval, írtam Az ember tragédiája premierjéről, a 29. könyvem most jelent meg az Omegáról tavaly ősszel.

Ahogy Molnár Anikó nem volt a titkárnőm, ugyanúgy nem volt a tanítványom a felvételen szereplő hölgy sem. Hogy ez a felvétel melyik könyvhöz készült, azt nem nehéz kideríteni. El kell olvasni 29 könyvet. Ezzel a néhány mondatos interjúval a magam részéről az ügyet lezártam, négy éve pereskedem a Mediaworksszel, amelyik ezt a lapot kiadja, nincs kedvem újabb négy évhez.