Sussex hercegnéje, Meghan Markle elárulta, hogy a jövő hónapban gyermekkönyvet ad ki, amelyet férje, Harry herceg és első szülött kisfia, Archie kapcsolata inspirált. A könyv címe A pad (The Bench), és az apa–fia közötti különleges kötelékről szól, egy édesanya szemével nézve. A gyermekkiadvány előreláthatóan június 8-án fog forgalomba kerülni a Random House ‘s Books gondozásában.

„A pad egy versként indult, amelyet a férjemnek írtam apák napján, egy hónappal Archie születése után. Ebből a versből lett ez a történet” – mondta Meghan a sajtóközleményben.

Meghan Markle (Fotó: Northfoto)

„Christian gyönyörű és éteri akvarell illusztrációkat készített hozzá, amelyek az apák és a fiúk közötti kapcsolat melegségét, örömét és kényelmét örökítik meg az élet minden területén. Ez az ábrázolás különösen fontos volt számomra, Christian és én szorosan együttműködtünk, hogy ezt a különleges köteléket a befogadó szemüvegen keresztül ábrázoljuk” – árulta el a könyv illusztrátoráról.

A bejelentés mellett több képet is megosztottak az elkészült mesekönyvből. Az egyik oldalon például egy vörös hajú katona emeli a magasba kisfiát. Meghan Markle egyébként ebbéli reményét is kifejezte, hogy gyerekkönyve segít a családoknak még közelebb kerülni egymáshoz, bármilyen összetételű is legyen – írja a Daily Star.

A könyv szinopszisa így szól: „A Bench című könyvben Meghan, Sussex hercegnéje meghatóan érzékelteti az apák és a fiúk közötti fejlődő és bővülő kapcsolatot, és emlékeztet bennünket arra, hogy a szeretet milyen sokféleképpen alakulhat ki és fejeződhet ki egy modern családban.”