Fülöp herceg temetésének tévés közvetítése közben világszerte láthatta mindenki, ahogy Vilmos és Harry nagyjából egy év után ismét élőben beszélgettek egymással – írja a Ripost.

Azonban az elmúlt események miatt nem sok esély volt arra, hogy a két testvér között véget ér a háborúzás. Hiszen a Megxit után Harry és Meghan az Oprah-interjúban elég sok bántó dolgot állított a királyi családról, ami még feszültebbé tette Vilmos és öccse kapcsolatát.

Károly azonban egy nagyon jó húzással gondoskodott arról, hogy a két fiúnak lehetősége legyen egy kiadósabb beszélgetésre. Édesapjuk ugyanis a temetés végén egy spontán ötlettől vezérelve utasította a királyi család tagjaira váró autókat, hogy hajtsanak el a Szent György-kápolna bejáratától. Egyedül a királynőt vette fel a sofőrje, mindenki más gyalog sétált vissza a windsori kastélyba.

A terv bejött, mert Vilmos és Harry egymás mellé keveredtek, ám először mindketten csak a köztük sétáló Katalinnal beszélgettek. Ám a cambridge-i hercegné csak bedobta a témát, és azonnal hátrébb is sorolt Zsófia mellé, hogy a haragban lévő testvérek kénytelenek legyenek egymással is szót váltani. Vagyis Károly hirtelen ötletéhez kellett Katalin gyors reagálása is, hogy Diana két fia végre rendezhesse a viszonyát.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Harry herceg egy ideig nem tér vissza Los Angelesbe, hanem marad Angliában és az özvegyen maradt II. Erzsébet királynő támasza lesz, ebben a nehéz időszakban. Akár ez is jó alkalom lehet arra, hogy Vilmos és Harry herceg örökre rendezzék nézeteltéréseiket.