Diana hercegnő július 1-jén ünnepelné 60. születésnapját. A palota a tervek szerint egy szobrot állít emlékére, amelynek leleplezésére Harry is hazautazik. Közösködni viszont nem fog testvérével, Vilmossal.

Dúl a családi háború (Fotó: Getty Images)

A testvérek között az elköltözés, és főként a királyi család sötét oldalát leleplező Oprah-interjú óta dúl az ellentét. Mindenki arra számított, hogy legkésőbb Diana júliusi születésnapja lesz a megbékélés napja is. Egy hozzájuk közelálló személy szerint a testvérek részt vesznek a ceremónián, ahol mindketten külön beszédet mondanak. Arra nem lehet rávenni őket, hogy közösen nyilatkozzanak. Ragaszkodnak hozzá, hogy egyedül készüljenek az eseményre – írja a The Sun.

Tom Bradby újságíró, a testvérpár jó ismerőse is megerősítette a bonyolult kapcsolat tényét. Szerinte Harry és Vilmos már a nyilvános eseményeken is nehezen álcázzák a köztük lévő ellentétet. Az édesanyjuk iránt érzett szeretet viszont közös pont az életükben, ezért a királyi család tagjai abban még reménykednek, hogy a megemlékezés megenyhíti őket.