Sokan azt gondolhatták, hogy II. Erzsébet királynő elvesztése egy kicsit közelebb hozza egymáshoz a két testvért, Harryt és Vilmost. A fiatalabb testvér tett egy gesztust bátyjának még korábban, és ekkor bízni lehetett abban, hogy ez lesz a megbékélés egyik jele. Azonban nem így történt.

Harry herceg ugyanis nehezményezte, hogy ő szeptember 8-án, a királynő halálának napján rögtön a skóciai Balmoralba utazott a családhoz, de apja, III. Károly király megtiltotta, hogy a felesége, Meghan Markle is így tegyen.

A feszült viszony nem csillapodott Harry és Vilmos herceg között Fotó: AFP

A Daily Mail szerint a veszekedés miatt a herceg lekéste a gépet, így már csak azután érkezett meg Balmoralba, hogy a királynő halálhírét bejelentették a világnak. Harry erre nagyon berágott, és aznap nem volt hajlandó együtt vacsorázni édesapjával, Károllyal, valamint Kamillával és Vilmossal sem.

Hatalmas pofátlanság volt, amit művelt. Ezek után másnap reggel az első járattal visszatért Londonba ahelyett, hogy a családját támogatta volna” – nyilatkozta a lapnak egy, a családhoz közelálló forrás.

Mint ismert, a házaspár és a család viszonya még két éve romlott meg, amikor Harry egy e-mailben közölte, hogy kilépnek a királyi családból, és az Egyesült Államokban próbálnak szerencsét. Olaj volt a tűzre a tavaly márciusban adott Oprah Winfrey-interjú is. Abban a beszélgetésben súlyos vádakkal illeték a Windsor-családot, de az interjú nem segített a testvérek közötti viszony rendezésében sem.