Sok hírességet tényleg a pénztelenség taszított fedél nélküli életmódba, de volt, aki csak egy szerep kedvéért vált hajléktalanná.

Halle Berry

A színésznő 21 éves korában úgy döntött, hogy New Yorkban próbál szerencsét és színészi babérokra tör. Azonban Hallenek 3 hónap után elfogyott az összes pénze. Az anyukájától kért pénzt, aki nem adott neki, ezért hajléktalanszállón kellett meghúznia magát. A színésznő mostani fejjel hálás az édesanyjának, hogy így döntött.

Halle Berry bátor volt – Fotó: AFP

Sylvester Stallone

A Golden Globe-díjas színész a 70-es évek elején annyira lecsúszott, hogy három héten keresztül egy buszpályaudvaron kényszerült aludni. Meg kellett válni a kutyájától is, mert nem volt pénze az etetésére. Utolsó reménye egy hirdetés volt, amiben softcore szexfilmbe kerestek szereplőket. A Rambo sztárja kétszáz dollárt keresett a kétnapos forgatással. A pénznek köszönhetően végül elkezdett egyenesbe jönni a világsztár élete.

Stallone sokat vállalt egy kis pénzért – Fotó: AFP

Jim Carrey

A világsztár tinédzser volt, amikor apukája elvesztette az állását. A színésznek is dolgoznia kellett, hogy segítse családja megélhetését. Volt, hogy hajléktalanszállón és furgonban kellett aludnia. Majd, az akkor már házas nővére, Patricia Carrey kertjében húzta meg magát egy sátorban.

Jim Carrey is élt az utcán – Fotó: AFP

Szalay Kriszta

Az 53 éves színésznő 5 napot töltött az utcán, hogy egy szerep kedvéért saját bőrén tapasztalhassa meg, milyen a hajléktalanok élete.
– Az első két nap megdöbbentő volt. Este depressziósan feküdtem le, és nem értettem, hogy ezt miért találtam ki magamnak. Iszonyatosan egyedül éreztem magam – mesélte a színésznő hajléktalanként szerzett tapasztalatát Joshi Bharatnak a FEM3 Café műsorában.

Szalay Krisztina egy szerep kedvéért ment az utcára – Fotó: Metropol

Jean-Claude Van Damme

A világsztár a 80-as években az összes megtakarított pénzével Amerikába utazott, hogy színész lehessen. Mindenféle munkát elvállalt, azonban így sem tudott boldogulni. Padokon kellett aludnia, miközben meghallgatásokra járt. Az akaratereje meghozta a gyümölcsét, elismert színész lett.

Van Dame akaratereje elképesztő – Fotó: AFP

Jennifer Lopez

– Nem akartam főiskolára menni, táncos akartam lenni. Szóval elköltöztem otthonról és nem igazán beszéltem az édesanyámmal. Beiratkoztam egy táncstúdióba és a stúdió kanapéján aludtam. Hajléktalan voltam. Néhány hónappal később táncosállást kaptam Európában. Amikor visszaértem, szerződtetett az In Living Color. Fly Girl lettem, és Los Angelesbe költöztem. Mindez egy év alatt történt – mesélte az énekesnő a W magazinnak.

Jennifer Lopez megvalósította az álmait – Fotó: AFP