RETRO RÁDIÓ

Önzetlen segítség! A háború elől menekülőknek ad munkát Schobert Norbi!





A fitneszedző már nem csak adományokkal szeretné segíteni a háború miatt otthonukat elhagyni kényszerült embereknek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.11.
felajánlás

Ismét önzetlenségéről és hatalmas szívéről tett tanúbizonyságot Schobert Norbert. Az üzletember és felesége már korábban is szívén viselte a menekültek sorsát, és egy kamionnyi adományt vittek le a határhoz, amit hamarosan folytatnak.

Norbi azonban nem áll meg itt: hosszú távú munkalehetőséget kínál azoknak az ukrajnai menekülteknek, akik a háború miatt kénytelenek voltak maguk mögött hagyni a hazájukat, most pedig gyakorlatilag a nulláról kell újrakezdeniük – írja a Ripost a Bors cikke alapján.

Amióta kitört ez a háború, rettentő rosszul alszom. Éjfélig híreket olvasok, aztán hajnali ötig alszom; akkor kipattan a szemem és megint a híreket kezdem pörgetni a telefonomon, nézem, hogy mi történt az éjszaka, figyelem az euró-árfolyamot… Mostanában gyakorlatilag csak ezek körül forognak a gondolataim” – mondta el a Borsnak Schobert Norbi, aki hozzátette, hogy a munkalehetőség felajánlása már a háború kezdetekor az eszébe ötlött.

A fitneszedző most munkalehetőséggel segít a bajba jutottakon Fotó: Máté Krisztián

Az üzletembernek nem volt könnyű dolga az adományok összeszedésekor, ugyanis a Magyarországon működő hetven update-bolt franchise-rendszerben működik, így az ő beleegyezésükre is szükség volt.

Az update egy összetartó közösség, mindenki kapható volt az ötletemre. Ahogy a hirdetésben is írtam, a krízishelyzetre való tekintettel nem szükséges kereskedelmi szakképesítés az állások betöltéséhez, ellenben tisztességes fizetésre számíthatnak, valamint be is tanítjuk őket” – mesélte Norbi.

Schobert Norbi még tavaly augusztusban reggeli futása után a háza előtt esett össze és negyven percig feküdt eszméletlenül. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kiderült, hogy sztrókot kapott.

„Két éve úgy érzem magam, mint egy rémálomban, amiből lehetetlenség felébredni. A világjárvány, a koronavírus, a sztrók, aztán most ez a háború… A családban történt veszteségekről nem is beszélve. Soha nem hittem volna, hogy valaha oltásért fogok sorban állni, ahogy azt sem, hogy egy hidegháború küszöbén állunk majd itt, Európa szívében” – fűzte hozzá Norbi.





Ezeket olvastad már?
Meghalt a legendás tévésorozat sztárja, rengetegen gyászolják

Meghalt a legendás tévésorozat sztárja, rengetegen gyászolják

Hoppá! Esküvőre készül a legendás magyar színésznő

Hoppá! Esküvőre készül a legendás magyar színésznő

Házasság első látásra: így néznek ki most a szereplők – galéria!

Házasság első látásra: így néznek ki most a szereplők – galéria!

Váratlan bejelentés érkezett: ez Azahriah mindhárom Puskás-koncertjét érinti

Váratlan bejelentés érkezett: ez Azahriah mindhárom Puskás-koncertjét érinti

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás