Túlságosan nagy volt a csend Molnár György körül mostanság. Aprócska hírek, elejtett mondatok jelezték, hogy baj van: a zenész megjárta a kórházat, mivel több év után újra kiújult a rákja, és ismételten műtéti beavatkozásra szorult. Azóta hazaengedték és készül a nyári nagykoncertre. A Bors heteken át próbálta vele felvenni a kapcsolatot, most azonban sikerült szóra bírni a legendás gitárost, aki nem túl biztató információkat osztott meg velünk.

Őszintén szólva még mindig nem vagyok a legjobb állapotban – kezdte a Borsnak Molnár György, aki abba is beavatta újságírónkat, hogy alakult az egészsége a kórházból való távozása után. – Vannak jobb és rosszabb napjaim nyilván. Sajnos az tény, hogy nem lett jó a legutóbbi vérképem, de a rehabilitációm még tart, és ha minden igaz, akkor szeptemberre már azzal is végzek – nyilatkozta Elefánt, aki teljes mértékben kizárja annak a lehetőségét, hogy ne álljon színpadra augusztusban, Őriszentpéteren.

Biztosan fellépek ezen a fesztiválon. Ha kell, négykézláb megyek fel a színpadra! Túl sok időt hagytam ki, túl sokáig voltam ágyhoz kötve. Most már nekem is kijár, hogy a szenvedélyemnek élhessek egy kicsit. Ugyanakkor való igaz, hogy ilyen állapotban, ennyi idősen, ennyi kilométerrel a lábaimban nekem azért már sokszor hosszú egy 3 órás autóút. Ettől még félek egy kicsit, de reménykedem abban, hogy semmi nem fog már útjába állni a fellépéseinknek – tette hozzá a Borsnak az élő legenda.

60 év, 60 dal, 3 nap

Minden idők egyik legnépszerűbb magyar zenekara, az Omega idén lenne 60 éves. Kóbor János, Benkő László és Mihály Tamás tragikus halála miatt már csak megemlékezni és méltón megünnepelni tudjuk az ikonikus zenekart, Molnár György és Debreczeni Ferenc részvételével.

2022. augusztus 12–13–14-én, három nap alatt 60 év 60 dala csendül majd fel Őriszentpéteren, az együttesről elnevezett Omega Parkban.