Piers Morgan brit televíziós személyiség azt állítja, hogy Meghan Markle hazudik, amikor rasszistának állítja be a királyi családot, sőt szerinte Diana hercegnő egyenesen elborzadna a vádaktól, ha élne – számolt be az Independent a királyi család és Harry hercegék közötti viszály újabb fejleményéről.

A műsorvezető elárulta, hogy szerinte Diana nem nézné jó szemmel, hogy Meghan rasszizmussal vádolja a brit királyi családot. Az állítások a nagy port kavaró Oprah Winfrey-nek adott interjúban hangzottak el, amikor a sussexi hercegné többek között arról beszélt, hogy férje családja tartott attól, milyen színű lesz a megszületendő gyermek. Az interjúban elhangzott kijelentések közül egyet már korábban megcáfolt a canterbury érsek, miszerint a páros nem házasodott össze a nagy közönség előtti szertartás előtt.

Piers Morgan most Meghan Markle arra vonatkozó állítását igyekszik meghazudtolni, hogy a királyi család rasszista volna, de a férfi nem csak a sussexi hercegnét támadta. Morgan megdicsérte Harryt a katonai szolgálatai miatt, de utána elég keményen kritizálta: „harmincas éveiben járó nyafogós kölyök, aki amiatt nyafog, hogy az apja még mindig nem finanszíroz neki mindent” – mondta róla, majd azt is hozzátette, szerinte Diana elszörnyedne a vádaktól.

„Nagyon jól ismertem Diana hercegnőt. Elborzadna attól, hogy Harry és a testvére között megszakadt a kapcsolat, és persze rosszul lenne magától a herceg és a királyi család között kialakult helyzettől” – árulta el a férfi, aki szerint ez a feszültség kárt okoz a nemzetközösségnek is.

Morgan egyébként nemcsak a rasszizmussal kapcsolatos vádakat nem hiszi el Meghan Markle-nek, de szerinte a nő hazudik arról is, hogy öngyilkos akart volna lenni, amíg a királyi palotában tartózkodott.