Diana hercegnő és Sarah Ferguson, András herceg volt felesége nagyon szoros kapcsolatban voltak. A két barátnő tinédzser koruk óta ismerte egymást, és még közelebb kerültek, amikor házasságaik révén mindketten bekerültek a királyi családba.

A fotósok is imádták a két barátnőt, állandóan, minden rendezvényen készítettek róluk közös képeket.

Sok közös volt a két hercegnőben (Fotó: AFP)

Sára hercegné gyakran úgy jellemezte Dianát, mint legjobb barátnőjét. Ennek azonban 1996-ban drámai vége lett, amikor a nők kapcsolata megromlott, és állítólag Diana egy évvel későbbi halálakor már hónapok óta nem beszéltek egymással.

A Bors beszámolója szerint minderről második, Finding Sarah című memoárjában vallott. Ebben a következőket írta: Diana volt az egyik leggyorsabb eszű nő, akit ismertem. Senki sem nevettetett meg úgy, mint ő. Együtt nyaraltunk a gyerekeinkkel. Sajnos a hercegnő életének végén, egy évig nem beszéltünk. Bár sosem tudtam meg az okát, csak azt, hogy ha Diana egyszer valamit a fejébe vett, az egy ideig ott ragadt”.

A Daily Star azonban azt állítja, hogy kettejük eltávolodása Sarah első önéletrajzi könyvére, a „My Story”-ra vezethető vissza. A könyv megjelenése előtt ugyanis Diana állítólag azt kérte egykori sógornőjétől és legjobb barátnőjétől, hogy ne írjon bele semmilyen pletykát az életéről.

Sarah azonban írt egy nem túl hízelgő anekdotát, melyben azt állította, hogy egy Dianától kölcsönkapott cipő viselése után szerzett egy szemölcsöt.