RETRO RÁDIÓ

Lady Gaga pontosan tudja, milyen elnyomott nőnek lenni





A Gucci-ház című filmmel betekintést nyerhetünk napjaink egyik legnépszerűbb luxusmárkájának sötét családi titkaiba.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.14.
a divatvilág sötét arca

A Gucci vitathatatlanul az egyik legismertebb név a luxus világában. Abba azonban kevesen gondolnak bele, hogy milyen rögös út is vezetett a márka sikeréhez. A Ridley Scott által rendezett A Gucci-ház című igaz történeten alapuló életrajzi krimi a szerelem, az árulás és végül a gyilkosság történetét meséli el a híres olasz divatcsaládon belül. A filmben a két főszerepet Lady Gaga és Adam Driver játsza.

Lady Gaga vonakodott

Lady Gaga eleinte nem érezte magáénak Patrizia Reggiani karakterét. A rendező, Ridley Scott, hogy meggyőzze a világsztárt elmondta neki, hogy a két főszereplő igazán szerelmes volt egymásba és sokat beszélgettek arról, hogy Patrizia nem gyilkosnak született, csak azzá vált. Gaga végül igent mondott a szerepre.

– Eleinte nagyon óvatos voltam. Azt hittem, ez hihetetlenül sztereotip lehet, és olyan képet festhet a nőkről, amelyekkel nem értek egyet. Nem hiszek a pénzért házasodással kapcsolatos sztereotípiák fenntartásában, valamint a test és a szex segítségével való manipulálásban. És nem volt vonzó számomra egy olyan gyilkos dicsőítése, akinek a cselekedete nincs összhangban az értékeimmel – magyarázta az énekesből lett színésznő a Screen Dailynak.

„Kevés közös volt bennünk”

Lady Gaga 18 hónapot töltött teljesen átszellemülve Patrizia Reggiani karakterében, aki 18 évet ült börtönben, mert bérgyilkost fogadott fel, hogy megölje egykori férjét, Maurizio Guccit. Gaga annyira elmerült a nő tanulmányozásában, hogy még azt is kinyomozta, milyen színűre lakkozta a körmeit. A színésznő bevallása szerint vegyes érzelmek kavarogtak benne Patrizia karakterével kapcsolatban.

– Kevés közös volt bennünk, de valójában a férfiakkal szembeni bántalmazással kapcsolatos szisztematikus tapasztalatainkat tekintve volt bennünk közös. Ez az, amivel egész életemben küzdöttem. Ahogyan azt tanítják nekünk, hogy számítunk, ha egy férfi feleségül akar venni minket, hogy számít, ha szépek vagyunk. Ilyen módon igazi együttérzést éreztem Patrizia iránt. De a játék végére rájöttem, milyen szörnyeteg lett az életében – vallotta be Gaga.

Fotó: AFP

Személyes traumákból inspirálódott

Lady Gaga elmondta, hogy A Gucci-ház című film forgatása során merített abból a tapasztalatból is, hogy tinédzserkorában bántalmazták. Gaga 19 éves volt, mikor egy zenei producer megerőszakolta, ami következtében teherbe is esett.

– Használtam ezeket az emlékeket, ezeket a traumákat, életem összes pillanatát – mondta Lady Gaga a BBC Newsnak és hozzátette, hogy pontosan tudja, milyen elnyomott nőnek lenni és megtapasztalni a férfiak világát a zeneiparban, ezért is értette meg végül az elkeseredett nő karakterét.

Beleszeretni egy mérgező világba

Adam Driver Maurizio Gucci olasz üzletembert, a Gucci divatház egykori vezetőjét alakította. Az egész Gucci család stílusos megjelenéséről híres, ezért nem volt mindegy az sem, hogy az egykori vezető milyen szemüveget visel a filmvásznon.

A megfelelő szemüveg megtalálása hosszú folyamat volt. A jelmeznek igen fontos szerepe volt. Maurizio olyan ember, aki az általa ismert világ elutasításától eljut önérzetének visszaszerzéséig, és beleszeret egy mérgező világba és az időzítés áldozatává válik – fogalmazott a színész a W magazinnak.

„Napi 14 órás Gucci-lét után készen álltam rá, hogy vége legyen”

A Gucci-ház forgatásának végeztével Adam Driver készen állt megválni a szerepétől, olyannyira, hogy a forgatás utáni partin sem jelent meg.

– Nem élek ugyanabban a világban, mint Maurizio Gucci. Ahogyan felveszi és eldobja az értékes dolgokat, ahogy ő a legelegánsabb ember... érdekes volt ezeken a tulajdonságokat alakítani – mondta Driver. – Napi 14 órás Gucci-lét után készen álltam rá, hogy vége legyen. Általában azonnal otthagyom a munkahelyemet. Csak szeretném kihozni a karakteremből a maximumot és hazamenni.

A halálos siker

A Gucci-ház című életrajzi krimi a Gucci család igaz történetét dolgozza fel, minden sötét titkával együtt. A film főszerepében Patrizia Reggiani van, akit Lady Gaga alakít. Patrizia egy kisvállalkozó egyszerű lányaként házasodott be a Gucci családba, miután elcsábította az akkor még igen félénk Maurizio Guccit, akit Adam Driver alakít. Patrizia jó érzékkel ráveszi Mauriziót, hogy legyen részese a családi vállalkozásuknak, amit a férfi eleinte nem tart jó ötletnek, de később – mikor már felesége segítségével minden családtagot kitúrtak az üzletből – megtetszik neki a dolog. Mauriziót olyannyira elvakítja a siker, hogy elhagyja feleségét egy másik nőért. Patrizia viszont nem akar lemondani férjéről és a fényűző életükről, mindent megpróbál, hogy visszaszerezze szerelmét, de sikertelenül. Az elkeseredett nő nem tud megbirkózni a bukással, ezért megöleti férjét. Patrizia és lánya azonban nem élvezhette sokáig férje hagyatékát, rövidesen kiderült tette és börtönbe zárták. A történtek után valószínűleg senki nem lepődik meg rajta, hogy napjainkban egy Gucci-leszármazott sem dolgozik a luxusmárkánál.

Fotó: Northfoto

 





Ezeket olvastad már?
Megműtötték a TV2 dögös énekesét

Megműtötték a TV2 dögös énekesét

Itt a friss lista, ők a világ leggazdagabbjai

Itt a friss lista, ők a világ leggazdagabbjai

A Next Top Model Hungary versenyzője döntést hozott: Az volt a taktikám, hogy nem fogom elolvasni a kommenteket

A Next Top Model Hungary versenyzője döntést hozott: Az volt a taktikám, hogy nem fogom elolvasni a kommenteket

Katalin hercegné mindig is Diana útját járta, videón a bizonyíték

Katalin hercegné mindig is Diana útját járta, videón a bizonyíték

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás