Görög Zita műsorvezető és kedvese, a huszonkétszeres magyar válogatott futballista, Laczkó Zsolt több ezer drukkerrel hangolódott a városligeti szurkolói zónában hazánk labdarúgó-válogatottjának második csoportmeccsére – a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Görög zita és Laczkó Zsolt az Euro 2020 szurkolói zónában

Zita és Zsolt együtt hangolódtak a szurkolókkal (Fotó: ODPictures Art Studio)

„1998-ban volt szerencsém Párizsban végignézni, ahogy a francia válogatott nyert a hazai rendezésű világbajnokságon. Velük együtt ünnepelhettem, ami meghatározó élmény volt számomra. Azóta vártam, hogy egyszer Magyarországra is eljusson ez a hangulat, a hazai pálya öröme, valamint, hogy együtt szurkolhassunk a nemzeti csapatunk sikeréért” – nosztalgiázott Görög Zita. A műsorvezető elmondta, hogy a szurkolói zóna az a hely, ahol fantasztikus körülmények között, méltó módon meg lehet ünnepelni az olyan különleges pillanatokat, mint a hazai meccsek, akárcsak a szombati Franciaország elleni mérkőzésen szerzett találat, amely eufórikus hangulatot váltott ki a városligeti szurkolói zónába kilátogató drukkerekből.

Görög Zita az UEFA Euro 2020 hivatalos szurkolói zónában

Sportos eleganciával a szurkolói zónában (Fotó: ODPictures Art Studio)

Laczkó Zsolt huszonkétszeres magyar válogatott labdarúgót a szurkolók lelkesedése ragadta magával: „A szurkolói zóna atmoszférája és az itteni körülmények előrevetítik, hogy a jövőben is biztosan rendezünk még ilyen eseményt” – mesélte.

A páros egyetértett abban, hogy a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság a magyar labdarúgó-válogatott és a szurkolók számára is fontos mérföldkő, és nagyon szeretnék, ha a jövőben is hasonló élményeket élhetnének át a szurkolókkal közösen, mint a szombati Magyarország–Franciaország Európa-bajnoki mérkőzés.

UEFA Euro 2020 hivatalos szurkolói zóna

Családi programnak is remek a közös szurkolás (Fotó: ODPictures Art Studio)

Az UEFA EURO 2020 labdarúgó-Európa-bajnokság hivatalos budapesti szurkolói zónája június 11. és július 11. között a Városligetben üzemel, meccsnapokon 16–23 óra között (június 27-én 13–23 óra között) várja a szurkolókat. Szünnapokon a szurkolói zóna zárva tart. A helyszínen működő aktivitások ingyenesek, a belépéshez a járványügyi előírásoknak megfelelően védettségi igazolvány szükséges, 18 éves kor alatt – szülői felügyelet mellett – védettségi igazolvány nélkül is látogatható a zóna. Az esemény ideje alatt a szervezők a szurkolói zónával kapcsolatos legfrissebb információkat, tartalmakat, valamint a részletes programbontást a Puskás Aréna Facebook-oldalán teszik közzé.

UEFA Euro 2020 hivatalos szurkolói zóna

Az UEFA EURO 2020 labdarúgó-Európa-bajnokság hivatalos budapesti szurkolói zónája a Városligetben (Fotó: ODPictures Art Studio)