Megdöbbentő információ látott napvilágot csütörtökön, a Blikk napilap ugyanis úgy értesült, hogy egy évvel Gesztesi Károly temetése után rokonai újra szeretnék temetni a színészt, s „Budakalásznál sokkal méltóbb nyughelyet találni a számára”. Németh Sándor lelkész a lapnak azt is elmondta, ő és a gyülekezete minden támogatást szeretne megadni ehhez, s az újratemetés és a síremlék el­készítésének költségeihez is hozzájárulna. A Bors utánajárt a meglepő felvetésnek, hiszen nemrégiben már a színész sírkövének készítése volt a téma. A színművész egyik fia, Gesztesi Márkó villámgyorsan helyre is tette a dolgokat, de először is felháborodásának adott hangot.

Hihetetlen, hogy ilyen hírek látnak napvilágot, és az is, ha valaki ezt valóban lenyilatkozta. A családtagjaim közül senki sem beszélt ilyesmiről, még csak gondolatban sem merült ez föl, és úgy tudom, Németh Sándor sem mondott ilyet – mondta Márkó, aki nem érti, hogy kaphatott ez a hír szárnyra, ugyanis a budakalászi nyughely édesapja kérése volt.

– Papika kívánsága volt, hogy egyszer majd ott temessük el, s hogy mindig a családja és a szeretett háza közelében ma­radjon. Ez sajnos idejekorán bekövetkezett, de kérdés sem volt számunkra, hogy teljesítjük az akaratát, s azt soha meg nem másítjuk. Soha nem hantolják ki onnan édesapámat, senki nem nyúlhat a sírhoz! – mondta ingerülten a má­sodszülött.

Márkó tehát tiszta vizet öntött a pohárba, ami a színész újratemetéséről szóló pletykákat illeti, s azt is elárulta, hogy bár a Gesztesi-villát valóban árulják, nagy valószínűséggel továbbra is Budakalászon marad a család.

– A házat el kell adni és áruljuk is, de nem tervezünk a városból elmenni, és így apu mindig a közelünkben lesz.

A fiúból lett családfő igyekszik mindent teljesíteni, amit az édesapja szeretett volna, továbbra is a legjobb testvérek Mátéval, Dáviddal, Pankával és Áronnal.

Mindnyájan törekszünk arra, hogy úgy éljünk, ahogy azt Papika szerette volna, és hogy mindig büszke legyen ránk. Én személy szerint még csak félúton járok a kitűzött célok útján, de már most sok dolgot teljesítettem, aminek örülne, és igyekszem a lehető legjobb emberként, édesapám emlékéhez méltóan élni – tette hozzá Márkó, aki úgy ér­zi, most, egy évvel imádott édesapja halála után már sokkal erősebb, hangjából is hallatszik, hogy lelkileg is megerősödött, s a következő hónapok legfontosabb célja, hogy elkészítsék a színész sírkövét.

A Bors Németh Sándort is megkereste az újratemetés kapcsán, de asszisztensével csak annyit üzent, nyugalmat sze­retne, és nem kíván erről nyilatkozni.