Pár nappal ezelőtt Galambos Lajos volt a vendége Joshi Bharát Life Tv-n futó új műsorának, az Ébredj velünk-nek. Az indiai származású műsorvezető előtt sok ember képes teljes őszinteséggel megnyílni. Nem volt ezzel másként a trombitaművész sem, aki édesapja halálával kapcsolatban próbált könnyíteni a lelkén. Apukája ugyanis hirtelen halt meg agyvérzésben, így Lajcsi nem tudott elbúcsúzni tőle, amire egy életen át emlékezteti a tenyerén lévő műtéti heg.

„Van egy jel a tenyeremen, egy műtéti heg, ami arra emlékeztet engem, hogy nem voltam ott édesapám mellett, amikor a legnagyobb szüksége lett volna rám. Nem azért, mert nem akartam, hanem mert nem tudtam róla, hogy mi történt” – kezdte a Ripostnak a beszélgetés után a Life TV stúdiójában.

Fotó: Metropol/Markovics Gábor

A lelke mélyén ma is úgy érzi, hogy tehetett volna valamit

„1998-ban karácsony előtt meg kellett műteni a tenyeremet. A sportkórházban úgy vigyáztak rám, mint a hímes tojásra, és még a telefonomat is kikapcsoltam, nehogy valaki megneszelje, hol vagyok. Nem beszéltem senkivel napokon át, így az anyukámmal sem, vagyis nem értesültem arról, hogy édesapám agyvérzést kapott. Ami a nagyobb baj, hogy későn vették észre. Amikor kiderült, az öcsém és anyukánk is mindent megtettek, de már nem volt visszaút apu számára. Máig arra gondolok, hogy ha akkor nem műttetem meg magam és mellettük lehetek, talán másképpen alakulnak a dolgok, és nem veszítjük el őt…” – nézett maga elé szomorúan a trombitaművész, akit csupán az vigasztal, hogy élete utolsó heteiben teljesítette édesapja legnagyobb álmát azzal, hogy megajándékozta őt egy lányunokával.