Január 25-én ünnepli hatvanadik születésnapját a Dáridó legendája, Galambos Lajos, aki trombitajátékéval Lagzi Lajcsiként futott be nagy karriert idehaza, miközben a lapok címlapjára nem csak zenei teljesítményével tudott felkerülni.

Galambos Lajos 38 évesen élte át először a szülői örömöket, ma pedig már három nagykorú gyermek büszke édesapja. A hatvanéves zenész mindennél jobban vágyik egy kisunokára, akinek szeretne mindent megadni, még azt is, amit a gyermekeinek nem sikerült – tudta meg a Bors.

Nagyon örülnék, ha lenne egy unokám. Azt nem mondom, hogy én lennék a mintanagypapa, mint ahogyan apának sem voltam elég jó, de az biztos, hogy jobban igyekeznék, mint anno a gyermekeimnél – kezdte lapunknak a születésnapos ze­nész, aki 38 évesen élte át először a szülői örömöket.

– Majdnem negyven voltam, amikor az első gyermekem született, úgyhogy egyáltalán nem siettetem a lányomat, Bogit és a két fiamat, Lalát és Istvánkát. Az a fő, hogy ők maguk készen álljanak a szülővé válásra, én ugyanis anno a karriert választottam a családom helyett… – vallotta be Galambos Lajos, akinek azonban nem csak ez az egy szívfájdalma van.

– Ma ünneplem a hatvanadik születésnapomat, ami több szempontból is elgondolkodtatott. Édesapám ötvenkilenc éves volt, amikor elhunyt, s a mai napig rengeteget gondolok rá. A tavalyi évem rendkívül nehéz volt, hisz akkor léptem be abba a korba, ahány évesen ő itthagyott bennünket. A mai nappal pedig már túl is éltem őt, amit még kimondani is szörnyű, nemhogy átélni – vallotta be a nép­szerű zenész, aki egyébként egyáltalán nem érzi vízválasztónak a kerek évfordulót.

– Fizikailag egyáltalán nem az, lelkileg azonban sokkal inkább megterhelő. Nem akarom, hogy a noteszembe ab­normális mennyiségű teendő legyen beírva, mert az egész életem a munkáról szólt. Ezt persze én akartam így, mint ahogyan azt is, hogy saját magam menedzseljem. Nekem senki nem segített, senki nem öltöztetett vagy terelgetett. Én találtam ki saját magamat. Hogy ezt jól csináltam-e vagy rosszul, azt úgyis a közönség ítéli meg, de az biz­tos, hogy én büszke vagyok arra, amit elértem – fűzte hozzá Lagzi Lajcsi, aki a 60. születésnapjára merőben máshogy készült, mint az elmúlt ötvenkilencre.

– Ezúttal nem engem ajándékoztak, hanem én adtam a barátaimnak, a közönségnek. Egy rendkívüli tévéfelvétellel, egy mini Dáridóval készültem, amit a napokban vettünk fel egy bu­dapesti étteremben. A forgatásra vérbeli mu­zsikusokat, táncosokat, polkásokat és sramlisokat hívtam, s én magam is elfújtam, elénekeltem azokat a dalaimat, amelyek a legtöbb tapsot hozták a karrierem során – zárta Lajcsi, aki bár semmilyen ajándékra nem számított, a barátai mégis meglepték egy nem mindennapi meglepetéssel.

– Az I Love You Baby című dalomat újraértelmezték, és fel­énekeltették Nikával. Olyan, mintha duettet énekelnénk, pe­dig én nem is tudtam a tervükről. Éppen otthon voltam, amikor el­küldték a kész hangfelvételt, és majdnem leesett az állam, amikor meghallottam Nika hangját. Azt hiszem, ennél szebb születésnapi ajándékot nem is kívánhattam volna!