Horváth Csenge ugyan még csak végzős gimnazista, nem véletlenül vett részt a kemény játékban: egyszer s mindenkorra ki szeretne lépni híres édesanyja árnyékából. Ez sikerült is, rajongói a realityben töltött minden percét imádták, s bár ő volt a legfiatalabb versenyző, sokszor mégis úgy viselkedett, cselekedett, mint egy érett felnőtt.

A párkapcsolat azonban még új terep volt számára, nem csoda, hogy édesanyja nagyon féltette, hiszen Csenge életében Patrik az első nagy szerelem.

A páromat, Patrikot édesapám által ismertem meg, a tanítványa volt. Majd elmentünk közösen fellépni, ahol Patrik táncolt, én énekeltem. Ezután kaptam tőle egy üzenetet, amiben randit kért, majd minden jött magától. Édesapám örült nekünk, mivel ismerte, kedvelte őt. Édesanyámmal viszont finoman szólva is viharosan indult a kapcsolatuk: részben azért is, mert Patrik öt évvel idősebb nálam, és mert az első szerelem az életemben. Ő egy anyatigris – eleinte óvott, féltett a barátomtól. Idővel megbékélt vele, bár tény, hogy tipikus anyóspajtás sosem lesz belőle… De a viccet félretéve, szerencsém van, mert noha még csak tizennyolc éves vagyok, bíznak bennem a szüleim– meséli Csenge a Story magazinnak, hozzátéve, szülei tudják, hogy komoly lány, aki tud magáról gondoskodni, és önálló.

Csenge arról is beszélt, hogy szerelme nagyon jól kezeli, hogy a Totem által ismertté vált, az is elképesztően jól kezeli, hogy még több fiú írogat neki, mint korágban: – A bizalmunk a másik felé megrendíthetetlen – mondta.