A covid miatt egy évet csúszott a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, amit így idén szeptember 5. és 12. között tartanak meg Budapesten. A katolikus egyház nagyszabású rendezvényével kapcsolatos teendőiről Tóth Gabi a közösségi médiáján informálta a követőit.

„Most voltam a Hír Tv-ben és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kapcsán beszéltem, ami ugye szeptember 5-től lesz itt Magyarországon. Ez egy világkongresszus, ahol a világ összes pontjáról érkeznek, akár vallási vezetők. Igazából egy nagyon emelkedett esemény lesz, aminek én az egyik önkéntes hírnöke vagyok, ugyanis felkértek rá és nagyon megtisztelő” – kezdte el Tóth Gabi az Instagram-oldalára feltöltött bejelentkezését.

A világkongresszus „csúcspontja” szeptember 12-e lesz, hiszen a Hősök terén 11:30-tól misét tart majd Ferenc pápa.

„Ami nagyon-nagyon csodálatos: hogy szeptember 12-én vasárnap a Hősök terén a Ferenc pápa tart szentmisét, és az a megtiszteltetés ért, hogy a szentmise előtt a Hősök terén nagyon sok ember előtt én léphetek fel a zenekarommal és adhatok koncertet. Alig vártam, hogy elmondhassam. Nagyon sok embert várnak. Úgyhogy igyekszünk egy olyan műsort összerakni, amiben megjelennek majd az autentikus elemek is, hiszen ez egy világkongresszus, és nagyon sok külföldről érkező ember is lesz, akinek szeretnénk megmutatni, hogy milyen gyönyörű hagyományaink és kultúráink vannak – akár a zenén keresztül… Ferenc pápa szentmiséje előtt a Hősök terén fellépni ez felülmúlja minden képzeletemet és vágyamat, úgyhogy nagyon-nagyon hálás vagyok, hogy rám gondoltak és a zenekaromra„ – jelentette ki Gabi.