Egymás kezébe ad­ják a kilincset az egyik budai be­vásárlóközpont pékségében a ve­vők, egyikük péksüteményt vesz, mások csak egy üdítőért ug­ranak be. Ugyan klimatizált a bolt, a kiszolgálópult mögött ta­lálható sütő tikkasztó meleget áraszt magából, a pultban álldogáló csinos, fiatal eladónőn még­sem látni, hogy szenvedne a műszakja alatt. Mosolyogva beszélget a betérőkkel, egy angol nővel például hosszú perceken át arról értekezik idegen nyelven, hogy milyen összetevőkből áll a kiválasztott kakaós csiga. Ő Schobert Lara, Norbi és Rubint Réka elsőszülött lánya, akinek a családi tervek szerint most éppen a me­seszép Santorini szigetén kellene a pálmafák alatt heverésznie, ahová éppen szülei utaztak a napokban egy alakreformtáborba. Bár Norbiék szerették volna, ha a lányuk is velük utazik, Lara erősködött, hogy inkább maradna, mert dolgozni akar – számol be a Bors.

A Schobert család hétfőn a mesés Santorinire utazott, ahová csak a legkisebb gyerekük tartott velük (Fotó: Facebook

A saját döntésem volt, hogy itthon maradok. Dolgozni szeretnék, meg akarom ismerni az üzletünket, a termékeket, a vendégeket, és nem mellesleg pénzt is szeretnék keresni. Utálok ugyanis kölcsönkérni a szüleimtől. Jobban esik azt elkölteni, amiért megdolgozom.

Lara már nyitás előtt a boltban süti a pékárut (Fotó: Bors)

Lara még csak 17 éves, de már most pontosan tudja, hogy mit akar az élettől, volt is ebből elég konfliktusa otthon.

A leválás nem könnyű feladat – mondta a Borsnak egy aggastyán bölcsességével –, főleg apámmal volt sok harcom. Kiskorom óta elég önálló vagyok, szeretném a magam útját járni. Nagyon sok munkát igényel ez a folyamat, mert nekem a Schobert névvel duplán meg kell dolgoznom mindenért, a sikerért, az elismerésért. Nagyon sok előítélettel találkozom – folytatta a fiatal lány.

– Van, aki nem ismer, de meghallja a nevemet, és azonnal utál. Én ezt elfogadom, megtanultam tudatosan kezelni, nem beengedni az idegenek negatív reakcióit. Az elején persze bántott, hogy úgy ítélkeznek, hogy azt sem tudják, valójában milyen ember vagyok. Ma már nem szorongok emiatt. Inkább me­gyek előre az utamon, és a lehető legtöbb energiát abba fektetem, hogy megvalósítsam magam. Persze – tette hozzá kuncogva – van előnye is az ismertségnek: a napokban voltam Siófokon, ahol fel­ismertek, és mehettem egy ingyenkört az óriáskeréken…

(Fotó: Bors)

Schobert Lara fiatalkorát meghazudtolóan érett szemé­lyiség, tisztában van vele, hogy a híres és jómódú család sarjának lenni felelősség.

– Nem akarom a szüleim árnyékában élni az életemet. El szeretnék érni sikereket, a saját erőmből. Persze ehhez elengedhetetlen az a szerető és gondoskodó családi háttér, amiben élek, ez nem kérdés – magyarázta La­ra, majd így folytatta: – Szerencsés vagyok, hogy ide születtem, de én nem az a fajta tinédzser vagyok, aki az apucitól kapott luxuskocsiban furikázik a haverokkal minden este. Ha azt kérdezik, hol leszek húsz év múlva, azt válaszolom, hogy lesz egy lovardám, ahol gyerekeket tanítok majd lovagolni, és persze lesz ott egy nagy étterem is a szüleim által életre keltett bolthálózat termékeivel. Mindkettőt szeretném. Továbbvinni, mene­dzselni az Update márkát, és mellette lovakkal foglalkozni. Ez a vágyam. Ezért dolgozom most is ahelyett, hogy a tengerparton koktéloznék – mondta büszkén Lara, majd el is köszönt tőlünk, hiszen újabb vevők érkeztek a boltba, akiket ki kellett szol­gáljon.