A koronavírus elleni oltás mellett tette le a voksát Fejős Éva. A népszerű írónő úgy gondolja, sokkal nyugodtabb az élete, amióta megkapta a vakcinát.

Biztonságban van

Oltakoztam, és ennek nagyon örülök, jobban biztonságban érzem magam és a családtagjaimat, szeretteimet. A maszk mindig rajtam volt, állandó kézfertőtlenítés, távolságtartás, ezeket tudtam tenni, és tudom most is. Attól, hogy már védett vagyok az oltások után, ugyanúgy fontosnak tartom ezeket az óvintézkedéseket addig, amíg ennyire köztünk van a koronavírus.”

Most már biztonságban érzi magát (Fotó: Fejős Éva)

Éjjeli bagoly

Azt gondolnák az emberek, hogy Évának több ideje maradt írni a pandémia alatt, ám az elképesztően kalandos és szenvedélyes történetekkel bizony csak napnyugta után volt ideje foglalkozni.
Többet voltam ébren, mert a kislányomnak, Lindának nem volt bölcsi. Aztán most jött az óvodai szünet, olyankor inkább csak éjszaka tudtam írni. De persze nagyon hiányoznak az olvasók, a dedikálások, az olvasótalálkozók, mert a találkozások, és a személyes visszajelzések olyan erőt, boldogságot adnak nekem, mint a színészeknek a taps.”

Szívesen utaznak

Éva mindig is hatalmas világjáró hírében állt, hiszen a legtöbb regényéhez ezekből az utakból merített ihletett.
Tavasszal mindig a Karib-térségbe vágyom, és időnként sikerül is eljutnom oda. Talán most is ott lennék, mondjuk Mexikóban, Playa del Carmenen, egy mindig zsúfolt, mindig izgalmas utcában jönnék-mennék a családommal, vagy éppen egy pálmafa alatt lazítanék, a tengert bámulva” – mesélte Éva, aki reméli, hogy hamarosan minden visszaáll a régi kerékvágásba és nekiindulhat a világnak.

Örökre görögbe (Fotó: Fejős Éva)

Papíron a világban

Éva könyvei a járvány alatt még népszerűbbek lettek, hiszen az elmúlt egy évben nem tudtunk utazni, ám az írónő könyveivel akár a föld legszebb helyein keveredhetünk nem várt kalandokba, románcokba.
Szerencsére van miből táplálkoznom, mert korábban elég sokat utaztam, és általában ebből írtam a történeteket, amelyek egzotikus helyszíneken játszódnak. Most innen meglehetősen egzotikusnak és távolinak tűnik az új regényem, az Örökre Görögbe fő helyszíne, Santorini szigete, amit imádok, és már egy képen is visszaadja a görög hangulatot. Fehérre meszelt házak, kék kupolák, remek helyszín egy izgalmas, humoros regényhez. A másik helyszín Athén, a görög főváros, amit szintén imádok, de néhány fejezet erejéig egyik kedvenc helyszínem egy karibi sziget, St. Lucia is felbukkan.”

(Fotó: Fejős Éva)