Nehéz napokat él át Pásztor Erzsi. A 84 éves színésznő igyekszik megőrizni a legendás optimizmusát, de nem tagadja, hogy az idei év eseményei megtörték őt.

Mostanában azon gondolkodom, hogy olyan sok nekem ez a fájdalom! Annyi kedves kolléga, művész, ismerős hunyt el idén, hogy azt alig lehet feldolgozni. Eközben aggódom az unokáimért és a lányomért Henriettért, aki Észak-Olaszországban dolgozik az egészségügyben. Sajnos, az már szinte teljesen biztos, hogy idén nem láthatom őt viszont. Hallottam, hogy januárban elkezdik oltani a koronavírus ellen az olasz egészségügyiseket, remélem ő is minél hamarabb megkapja – mondta el a Metropolnak a színésznő, aki úgy tűnik, egyedül marad idén az ünnepekre.

Fotó: Knap Zoltán/Bors

– Jön a karácsony és bár én eleve egyedül szoktam tölteni az ünnepet, ilyenkor mindig olyan boldog készülődés volt bennem. Most egész másként fog zajlani a dolog. Ha a lányom nem tud jönni, általában a keresztlányommal szoktam karácsonyozni. De ő nővér, ráadásul az intenzív osztályon, szóval nem tudom, milyen állapotban lesz az ünnepekre. Rettenetesen ki van merülve szegénykém. Szombat-vasárnap is dolgozik, és olyan, mint egy élőhalott. Egyszóval, egyelőre nem tudom, hogy miként telik majd számomra a szenteste, de nem panaszkodom, mert tudom, hogy sokan vannak még ezzel így. Azt hiszem, már minden családban van olyan rokon vagy közeli barát, hozzátartozó, akit érint ez a szörnyű vírus. Pokoli a helyzet – fogalmazott a Kossuth-díjas színésznő.