Evan Rachel Wood megelégelte ex-férje, Marilyn Manson brutális tetteit, válik és dokumentumfilmjében kiteregeti a szennyest. A Rising Phoenix című új dokumentumfilmben, amelynek első része a Sundance Filmfesztiválon debütált januárban, Wood nyíltan beszél az elszenvedett szexuális erőszakról, hogy megvédje férje esetleges többi áldozatát.

A színésznő azt a megdöbbentő történetet is elmesélte, hogy Mansont teljesen hidegen hagyta, amikor a nő abortuszon esett át, és a férfi nem értette, neje miért nem csinál neki vacsorát.

Olyan szilárd vagyok, mint a szikla

„Nyilvánvalóan nem beszélhetek a per konkrétumairól, de nem félek. Szomorú vagyok, mert ez így működik. Nagyjából ezt teszi azonban minden túlélő, aki megpróbál leleplezni egy hatalmi pozícióban lévő személyt, és ez része a büntetésnek, amely elhallgattatja a túlélőket. Ez az oka annak, hogy az emberek nem akarnak előlépni. Biztos vagyok benne, hogy az én oldalamon van az igazság, és az igazság ki fog derülni. Ezt a dokumentumfilmem is igazolni fogja, amit nem azért csinálok, hogy tisztázzam a nevemet. Azért teszem, hogy megvédjem az embereket. Ezt azért teszem, hogy megkongassam a vészharangot, hogy veszélyes ember van odakint, és nem akarom, hogy bárki is a közelébe kerüljön. Így az emberek azt gondolhatnak rólam, amit akarnak. Hagynom kell, hogy a jogi eljárás lefolyjon, olyan szilárd vagyok, mint a szikla” – mondta Wood.