Számos ismert és elismert közéleti személyiség és művész is kiáll a koronavírus elleni védőoltás mellett. Köztük van Esztergályos Cecília is, aki a férjével együtt már mindkét oltást megkapta.

A 78 éves Kossuth-díjas színművésznőnek markáns véleménye van azokról, akik nem hajlandóak oltakozni, és ezt nem rejti véka alá.

– A legfontosabb, hogy értse meg mindenki: egyetlen lehetőség van ez ellen a borzalmas vírus ellen, a védőoltás. Ez olyan, mintha szabályosan mennénk az országúton, de az ellenkező irányból ezerrel nekünk jönnek. Ő meg akar halni, amit nagyon sajnálok. De másokat belevinni a halálba, gyilkosság! Ez nem vicc! Meg kellene érteni, és nem arra hallgatni, aki ellene van a tényeknek. Az orvosok értik a dolgukat, tudják hogy mit kell tenni. Oltassuk be magunkat, hogy minél hamarabb kimeneküljünk ebből a világháborúból! – mondta el a Metropolnak Esztergályos Cecília.

Esztergályos Cecília

Esztergályos Cecíliának markáns véleménye van (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

A színésznő és a férje a kínai vakcinát kapta meg, és semmiféle mellékhatást nem tapasztaltak az oltások után, viszont nyugodtabbak lettek, hiszen ha el is kapnák a vírust, az már korántsem hatna olyan veszélyesen a szervezetükre, mintha nem éltek volna a vakcina lehetőségével.

– Aggódni minden miatt lehet, de hinni kell az orvosoknak, amikor azt mondják, hogy a védőoltás az egyetlen lehetőség. Rosszat nem akarhat senki. Szerencsések lehetünk, hogy ingyenes a védőoltás. Biztos vagyok benne, hogy ha pénzt kellene fizetni a védőoltásért, milliók állnának sorba, hogy megkapják a vakcinát. Hála istennek, hogy olyan országban élünk, ahol az emberek élete a legfontosabb – fogalmazott a művésznő.

Az ország Cilikéjének nagyon hiányzik a színpad és a közönség, de igyekszik hasznos módon eltölteni a felszabadult idejét.

– Próbálom elterelni a gondolataimat: minden nap festek és kerámiázom, most ezt hívom a munkámnak. Sokszor annyira kimerülök, hogy este fél nyolctól reggel fél nyolcig alszom. Nagyon jó érzés kifejezni a kreativitásomat, most ezzel gyógyítom a lelkemet. Azt pedig csak remélni merem, hogy mihamarabb visszatérhetek a színpadra, mert remélem, hogy még sok dolgom van – fogalmazott a Kossuth-díjas színésznő.