RETRO RÁDIÓ

„Enikővel megbeszéltem, hogy ne jöjjön be a próbákra” – Rudolf Péter elmondta, mi az igazság





Egy év hallgatás után megtörte a csendet a Kossuth-díjas színész.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.02.
színház

Bombaként robbant a hír egy évvel, hogy Eszenyi Enikő távozik a Vígszínház éléről. Egészen idáig Rudolf Péter nem beszélt a történtekről, most azonban a Kossuth-díjas színész az ATV Húzós című műsorában, Rónai Egonnak megtörte a csendet a színésznő távozásáról.

„Nem tiltottam ki a színházból” – kezdte rögtön Rudolf. „Nagyon komoly szakmai kérdés volt: mi a prioritás egy színház életében? Különösen azokban az időkben, amikor régóta nem játszottunk előadást. Ez fontos dolog, hiszen a rendező jön, gatyába rázza a dolgokat. Én azt gondoltam, hogy ez a helyzet fölülírja az egyébként létező fájdalmakat a társulatban” – kezdte a műsor házigazdájának Rudolf Péter.

Egy év hallgatás után megtörte a csendet a Kossuth-díjas színész (Fotó: Metropol/NZ)

Mindenféleképpen be akartam gyűjteni információkat, hiszen hosszú évek óta én vagyok az első, aki nem a Vígszínházban van éppen, amikor a Vígszínház igazgatójává lesz. Nyilván nekem ez egy nehezebb ügy volt, és ilyen értelemben visszakoznom kellett. Azt éreztem, hogy a szakmaiságnak az is része, hogy egy társulat hogyan reagál, összehúzódik-e a gyomor vagy sem, mi történik akkor, amikor valaki belép” – jelentette ki a Kossuth-díjas színész.

„Én egyébként nagyon nehezen beszélek erről, nem a múltunk miatt, hiszen sok mindent végig csináltunk Enikővel, hanem mert nekem a Vígszínház jelenével és jövőjével kell foglalkoznom. Ebben a helyzetben, amit érzékeltem a színházban, ez volt a logikus döntés. Én ezt Enikővel megbeszéltem, hogy ne jöjjön be a próbákra, azért se szeretem ezt a kitiltottam szót, mert folyamatosan beszéltem közben Enikővel. Ő elfogadta ezt a döntést, és megbeszéltük, hogy a XXI. század vívmányait használva, a próbákat felvéve, neki elküldve az internet segítségével fogja instruálni a színészeket. Így is lett, ameddig eljutottunk, csak a vírus keresztülhúzta a számításainkat” – árulta el a közös munka részleteit Rudolf Péter.

Az ATV Húzós Rónai Egonnal című műsorba meghívott Rudolf Péterrel a teljes beszélgetés pénteken 22.15-kor látható.





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

Óriási tévhitet cáfolt – Megszólalt a világ egyik legismertebb pornósztárja

Óriási tévhitet cáfolt – Megszólalt a világ egyik legismertebb pornósztárja

Itt vannak az első képkockák a TV2 új sorozatából

Itt vannak az első képkockák a TV2 új sorozatából

Samantha Fox pénzt adott a férfi hastáncosnak, így hálálta meg a pasi – Videó

Samantha Fox pénzt adott a férfi hastáncosnak, így hálálta meg a pasi – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás