Meddig lehet elmenni a remélt profit érdekében? Mi az, ami jogsértésnek számít? Vajon mit szólna egy átlagember, ha az ő képét használnák fel jogtalanul ismeretlenek? Felgyorsult, internet uralta világunkban sokszor nem könnyű visszakövetni, hova kerül egy-egy feltöltött fotónk, ha pedig világhírű modell az ember, még bonyolultabb. Bárkit sokkolhat a felismerés, ha viszontlátja magát egy reklámplakáton vagy egy kozmetikai terméket hirdetve úgy, hogy ehhez soha nem járult hozzá.

„Odafigyel arra, hogy mihez adja a nevét”

Így történt ez a nemzetközi divatiparban elismert Pannival is, akinek a képeivel tele van ugyan az internet, de az öregebb énjével még sosem találkozott. A Hot! magazin birtokába jutott egy japán kozmetikai termék hirdetésének a fotója, amelynek az eredeti változata 2019-ben készült a barna szépségről, ám a módosított felvételen Panni tele van ráncokkal, és több évtizedet öregítettek rajta. Finom vonásai azonban tisztán felismerhetők.

„Aki az ismerősei közül látta, hogy mit csináltak Panni arcával, azt sokként érte. Hihetetlen, hogy egy ilyen támadás egy olyan, köztiszteletben álló közszereplőt érint, aki, amióta csak ismerjük, tudjuk, hogy mennyire odafigyel arra, hogy mihez adja a nevét. Nem véletlen, hogy világszerte elismert a szakmában. Közben meg a magánéletét is mindig úgy irányította, hogy abban semmi kivetnivalót nem lehet találni. Undorító, amit művelnek vele!” – nyilatkozta a Hot! magazinnak feldúltan egy neve elhallgatását kérő bennfentes.

„Egyre gyakoribb, hogy ilyen megtörténik”

A sokkoló fotók ügyében lapunk megpróbálta felkeresni Pannit, de lapzártánkig nem értük el a népszerű modellt, így a menedzsmentje nyilatkozott az ügyben.

„Panni soha nem vett részt ilyen kampányban, nem adta a nevét ilyen termékhez. Ráadásul a világ egyik legnagyobb szépségipari márkájának az arca, nem hagytuk jóvá a kép felhasználását. Sajnos egyre gyakoribb, hogy ilyen megtörténik a hírességekkel is, sok esetben pedig nehéz visszakeresni a felelősöket” – szögezte le a menedzser, aki még a lehetőségét is kizárta annak, hogy Panni és a termék kapcsolatban lennének.

A csütörtöki Hot! magazinból azt is megtudhatod, kikkel történt már hasonló eset Magyarországon.

Hot! magazin