Nagy lépésre szánta el magát Vastag Csaba, aki aggódva figyeli a közösségi média postdömpingjét, amelyben szép számmal megtalálhatóak a külsőségeket hangsúlyozó, sokszor a valósággal köszönőviszonyban sem lévő posztok.

„Elképesztő mennyiségű poszt zúdul ránk nap mint nap. Ezek között vannak olyanok is – sajnos egyre nagyobb számban –, amelyek nélkülözik az őszinteséget, csak a like-vadászatra mennek és a fotók köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Elszomorító, hogy ez a tendencia. Különösen veszélyes ez a fiatalokra. Elég egy rosszabb nap, egy csipetnyi önbizalomhiány és az embert a legmélyebbre tudja rántani egy-egy ilyen, tökéletes életet színlelő, álságos poszt” – mondta Vastag Csaba, aki szerint minden eddiginél körültekintőbben kell használni a közösségi médiát.

„Még mielőtt bárkit is lehúzna ez a »gépezet«, érdemes átgondolni, hogy kit és miért követünk, mennyire épít minket az, amit és ahogy megoszt. Ezt időről időre felül kell vizsgálni. Ezt most mi is megtettük a párommal és arra jutottunk, hogy az Instagramon kizárólag egymást »követjük« a jövőben” – árulta el az énekes, aki döntésük óta sokkal felszabadultabban érzi magát a képmegosztó oldalon.

„Ha belépünk bármelyik közösségi oldalra, óriási a zaj: hirdetések, ismeretlenek posztajánlói, hírek, arctalan – rosszindulattól sem mentes – kommentek, és ehhez jönnek a valóságtól elrugaszkodott, felszínes tartalmak. Mindenki mások – akár vadidegenek – életével, posztjaival, kommentjeivel foglalkozik, de ennek nem kell így lennie. Ezt elkerülendő döntöttünk amellett, hogy ebben a »hangos térben« csak egymást »követjük«” – tette hozzá Vastag Csaba.