Mint azt az énekes nemrég beismerte, nemcsak zenei pályafutása jár a csúcson, hanem a vérében mért higanyszint is. Neje megszállott egészségmániás, és addig győzködte párját, amíg az alá nem vetette magát a vizsgálatnak. Orvosa alig akart hinni a szemének, mikor meglátta a teszteredményt, ami Robbie Williams szervezetében a doktor által senkinél nem tapasztalt mértékű higanylerakódást mutatott ki.

A sztár most beismerte, a tengeri állatok mértéktelen fogyasztása vezethetett a mérgezéséhez, mivel igen hosszú ideje minden nap kétszer is lakmározott a finomságokból, főként polipot, tintahalat vagy tonhalat evett – írja a The Sun.

Amikor a sztár megtudta az elképesztő hírt, szerencsére nem esett kétségbe, helyette igyekezett humorosan felfogni az ijesztő helyzetet.

Tudod, mit gondoltam, amikor meghallottam a hírt? Azt, hogy nyertem. Így működik az egóm. Elnyertem a legmagasabb! A legmagasabb higanydíjat!” – mondta a Take-That ex- énekese a The Sun riporterének.

Persze, az ikonikus dalszerző-énekes ennél azért jóval komolyabban veszi állapotát. A hír hallatán azonnal lemondott kedvenc ételeiről, és visszatért a vegán étrendre, amelyet először 2017-ban próbált ki.

 

„Hálát adok Istennek, hogy nem hagyta, hogy belehaljak a higanymérgezésbe” – mondta Robbie Williams.

Tudtad?

Aki rendszeresen, nagy mennyiségben fogyaszt tengeri halféléket, főképp tonhalat, makrélát, kardhalat vagy kagylót, komoly veszélynek teszi ki magát, mivel ezeknek a testében igen magas a higanykoncentráció. A higanymérgezés tipikus tünetei közé tartozik a fémes szájíz és izomgyengeség érzése. A higany nagy arányú jelenléte a szervezetben fokozza a bőrrák kialakulásának kockázatát, és felelőssé tehető a tüdő megbetegedéseiért is. A higanymérgezés évente több ezer ember életét követeli.