RETRO RÁDIÓ

Ez várhat az EDDA Művek dobosára, miután ittasan karambolozott





Két korsó sör után törte totálkárosra lízingelt autóját Hetényi Zoltán, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem sérült meg senki a balesetben.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.06.01.
következmények

Három napja kap hideget-meleget az ittasan balesetező Hetényi Zoltán. Az EDDA Művek dobosa szombat éjjel saját bevallása szerint két korsó sört ivott meg, mielőtt beült volna a tűzpiros KIA Stinger sportkocsijába, és azzal nekirohant a Népligetben épülő kézilabdacsarnok területét védő ideiglenes kerítésnek. A gépjármű totálkárosra tört, és látványosan roncsolódott a kordon is. Az autó értéke a legóvatosabb becslések szerint is eléri a 18 millió forintot.

Halálát kívánják

Hetényi Zoltán vállalja a felelősséget (Fotó: Bors)

A zenész elsőként a Borsnak beszélt a történtekről, melyeknek még tegnap is a hatása alatt állt.

– Beismertem, amit tettem, és vitathatatlan, hogy hülyeséget csináltam. Vállalom a jogi és anyagi következményeket, nem szeretnék elfutni a felelősség elől – mondta a lapnak a dobverő királya, aki számított rá, hogy nem mindenki szemében lesz szimpatikus a szombat éjjel után, de azzal nem számolt, hogy egyesek egyenesen a halálát fogják kívánni.

– Az internetes fórumozók olyanokat írnak, hogy le kellene engem lőni, és örökre el kellene venni a jogosítványomat – méltatlankodott az előadóművész, akit vérvételre előállítottak a rendőrségre, de ott nem rabosították.

– A véralkoholszint-vizsgálat eredménye nagyban befolyásolhatja az eljárás kimenetelét. Óriási mákom van, hogy a balesetben senki sem sérült meg, hiszen, ha valakit elütöttem volna, akkor akár börtönbe is kerülhetnék, és persze az áldozat családjával is együttéreznék. A jogosítványomat még nem vették el – szögezte le Zoltán.

A kocsinak annyi (Fotó: Bors)

– Az ügyvédem azt mondta, sokat számít, hogy velem akarnak-e majd példát statuálni, hiszen ismert emberként a figyelem középpontjában vagyok, ezért különösen nem mindegy, hogyan viselkedem. Jobb esetben elvárják, hogy középiskolákban tartsak megelőző előadásokat. Ezt egyébként magamtól is megtenném, hiszen az én esetem is bizonyítja, hogy vezetés előtt fogyasztva sajnos akármilyen csekély mennyiségű alkohol is problémát, rosszabb esetben tragédiát okozhat – nyilatkozta a rocker.

130 ezret kell utalnia

A zenész egyébként az összetört jérművet nem ajándékba kapta és nem is szponzorautóként használja. Eddig is keményen fizetett érte, mi több, természetesen ezek után is törlesztenie kell majd a részleteket.

A kocsit lízingelem, ami havonta 130 ezer forintba kerül. Formailag nem én fizetem, hanem a cégem, de ez most lényegében mellékes. Sokan azt hihetik, hogy ekkora összeg egy sikeres rockzenész számára aprópénz, de mindenki elhiheti, hogy a mi büdzsénkből is hiányozni fog – magyarázta Hetényi Zoltán, aki a jövőben kétszer is meggondolja, hogy valaha bármilyen italba is belekortyoljon, ha utána volán mögé szeretne ülni.

A lízingből következik, hogy a kocsi még nem Hetényié, illetve a cégéé. Csak akkor lehet az ő tulajdona, ha már a teljes díjat kifizette a jármű jelenlegi gazdájának.

Zéró tolerancia van

Berényi András ügyvéd az ügy kapcsán általánosságban elmondta: ittas járművezetés esetében a vezetői engedélyt rendszerint elveszik.

(Fotó: TV2)

– Az, hogy az okmány fizikailag még az illetőnél van, azt is jelentheti, hogy a baleset után éppen nem találta, vagy a keveredésben eltűnt. Ez nem akadálya annak, hogy a hatóság az okmányt bevonja – magyarázta a jogász, aki fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az ismert zenész által okozott balesethez hasonló rengetegszer történik.

– A baleset körülményeiből arra lehet következtetni, hogy a vezető figyelmetlen volt, ami gondatlanság ténykörébe tartozik. Az, hogy valaki ivott, az nyilván szándékos cselekedet, ám maga a baleset már nem. Az alkoholfogyasztással kapcsolatban persze le kell szögezni, hogy szemben a német gyakorlattal, Magyarországon zéró tolerancia van. Az elfogyasztott alkohol mértéke még balesetokozás nélkül is meghatározza, hogy az ittas vezetés szabálysértés, vagy bűncselekménynek számít. Amennyiben véralkoholszint eléri a 0,50 gramm/liter véralkohol-koncentrációt, akkor a cselekmény bűncselekmény.

 





Ezeket olvastad már?
Nem kertelt a Házasság első látásra szereplője: hatalmasat csalódott és kitálalt a másikról

Nem kertelt a Házasság első látásra szereplője: hatalmasat csalódott és kitálalt a másikról

Debreczeni Zitát eltiltották a munkától

Debreczeni Zitát eltiltották a munkától

Házasság első látásra: Bogi elásta a méltóságát

Házasság első látásra: Bogi elásta a méltóságát

Gyászolnak a rajongók: elhunyt a Harry Potter-mozi sztárja

Gyászolnak a rajongók: elhunyt a Harry Potter-mozi sztárja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás