A műsor koncepciója szerint legendás előadók mellett fiatal tehetségek is lehetőséget kapnak arra, hogy színpadra lépjenek vasárnap délutánonként. A Dolly Plusssz formációban mindkettő egyszerre teljesül, hiszen már a Dolly Roll-ban is volt rá példa, hogy fiataloknak engedtek teret egy albumon, egy-egy világsláger átdolgozásával.

A fiatalok Dollytól a színpadon meg tudnak tanulni egy olyan stílust, amit sehol nem oktatnak Fotó: Bakelit Fesztivál

„A stílus kicsit modernebb, kicsit talán latinosabb, de nem szakadtunk el a megszokottól” – mondta lapunknak Dolly. „Voltak tagcserék és egyre fiatalodtak a zenészek is, így Palcsó Tomi után már 2 zeneakadémista is erősíti a zenekari frontot, szaxofonon és harmonikán Susovich Szilárd, gitároknál pedig Michelisz Norman. Ők az új dalok hangszerelésében viszonylag szabad kezet kapnak. Ez van, amikor elsőre nagyon jól sikerül, de van persze olyan is, amikor újra kell gondolni az egészet – folytatta az énekesnő, aki mint egy mentor, igyekszik minél több mindenre megtanítani zenekarának tagjait.

”Azt hiszem, ők a színpadon meg tudnak tanulni egy olyan stílust, amit sehol nem oktatnak, és nem kis útravalót kapnak ehhez a szakmához a továbbiakban„ – fejtegette az énekesnő, aki szívesen adja át évtizedeken át megszerzett tapasztalatait a fiataloknak.

”Konkrétan mindenre megtanítom őket: színpadi viselkedésre, előadásra, előadásmódra, mozgásra. Mondok egy példát: az előadó nem fordít hátat a közönségnek, csak akkor, ha konkrét célja van vele„ – árulta el mosolyogva Dolly.