A pipából szívott crack kokain olyan veszélyes szer, hogy a használók nyolcvan százaléka válik gyilkossá vagy öngyilkossá tőle. Elég egyszer kipróbálni az inhalálást, és függővé válik az ember, aki aztán paranoid és súlyos depressziós lesz tőle. Curtis ezzel a szerrel élt éveken át. 2018 augusztusában borult ki a bili, amikor Majka a színpadon állva jelentette be, hogy nem dolgozik többé együtt Curtisszel, annak drogproblémái miatt.

Széki Attila a botrány ellenére továbbra is a mámorhoz menekült, míg végül az akkori szerelme, később a felesége, Kriszti 2019 januárjában választás elé állította: vagy ő, vagy a drog. Curtis az elvonót választotta, és mint mondja, ez mentette meg az életét. A zenész Osváth Zsolt blogger vendége volt a napokban, ott mesélt először arról, hogy a crack kokain rabja volt.

„A Belehalok című számunk sikere után kezdtem el cuccozni. Akkor találkoztam először a kokainnal” – emlékezett vissza a kezdetekre Curtis, majd így folytatta:

„A crack jó­val később jött, olyan 27-28 éves lehettem. Paranoiás lettem tőle. Olyan érzetem volt, mintha lennének a lakásban, pedig egyedül voltam. Azt képzeltem, hogy jönnek… jönnek valakik, a rendőrök. Leselkedtem az ablakban a redőnyön át órákon át. Nagyon rossz érzés volt. Ezek az érzések, tévképzetek voltak az okai, hogy aztán azt mondtam, elmegyek egy elvonóra, az utolsó csepp a pohárban mégis az volt, hogy Kriszti elment. Ekkor döntöttem el, hogy keresek segítséget” – mondta a rapper, majd hozzátette: „Krisztinek és a kisfiamnak köszönhetem, hogy megmenekültem. Az biztos, hogy ha én azt az életvitelt folytatom, akkor szerintem nem él­nék már.”

A rapper végleg letette a drogokat

A rapper végleg letette a drogokat

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint Curtisnek a támogató környezet segíthetett a túlélésben.

„A drogot használó betegek többsége a szer nélkül nem biztos benne, hogy el tudja érni azt az euforikus élményt, amit a tudatmódosító adott. Ha kialakul a fizikai és pszichológiai függőség, utána a tisztulás folyamata sokszor egy hullámvasútra ha­sonlít. Néha jobban van, aztán megint visszaesik. Nagyon sok türelem kell a barátok és rokonok, vagy még jobb esetben egy szakemberteam támogató jelenlétéhez. Nélkülük viszont esély sincs a gyógyulásra” – hangsúlyozta a szakember.