Wunderlich József, a Vígszínház színésze a Facebook-oldalán tálalt ki arról, mi történik – állítása szerint – a járványhelyzet közepette az ország egyik legnevesebb színházában. Posztjában azt állította, a színház munkatársai már többször kérték a színház vezetőségét, hogy ha naponta nem is, de hetente teszteljék le a színészeket, akik egyébként maszk nélkül játszanak minden este. A színház válasza Wunderlich leírása szerint, annyi volt, hogy folyik el a lé.

Wunderlich azóta ezt a posztját átállította nem nyilvánosra, az ügyben pedig közben megszólalt Rudolf Péter is – írja a Blikk.

Amikor a hivatalos iránymutatásban még csak ajánlottnak nevezték a maszkviselést, mi kockáztattuk meg először, hogy kötelezővé tegyük a maszkhasználatot, ami okozott is felzúdulást – mondta a HVG-nek Rudolf, aki hozzátette, hogy a lázmérést is az elsők között vezették be.

A színházigazgató nyilatkozatára Wunderlich azzal reagált, hogy egy újabb visszaélésről számolt be.

A telefonba is azt mondtad, hogy tételesen tudnád cáfolni, kértelek, hogy cáfold, nem tetted meg. A barátságunkra hivatkozol, miközben napok óta nem hallod meg a kéréseimet. Kérlek, halld meg a hangunkat! – írta a színész Rudolf Péter nyilatkozatára reagálva, amiről a Fidelio.hu számolt be.