Détár Enikőt színészi játéka és összetéveszthetetlen hangja mellett arról ismerik, hogy megjelenése mindig makulátlan, egy igazi díva. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy az 57 éves színésznő a tökéletes megjelenésével semmit nem akar ellensúlyozni, nem viaskodik az idő múlásával.

„Tudok azonosulni az idő múlásával!”

Détár Enikő

Détár Enikőnek több szerepe van, mint korábban (Fotó: Bors/Vaskó Tamás)

A Ripost7-nek elmondta, semmi baja nincs az öregedéssel, sőt, a saját korát és élettapasztalatát a színházi munkájában is fel tudja használni.

„Tudok azonosulni az idő múlásával! Egyre többször osztanak már idősebb karaktereket rám, de ezzel nincs is semmi baj. A Mary Poppinsban egy koldus öregasszony vagyok, és imádom! Egy fiatalabb, dögös karakternek is lelke van, és kell, hogy legyen lelke az öregnek is a színpadon vagy a vásznon. Sok fontos embert elveszítettem már, talán azért is kötődöm ennyire ahhoz a karakterhez, amit a Mary Poppinsban játszom, mert ez volt az utolsó darab, aminek a főpróbáját még az anyukám is láthatta. A Turay Idában a Rocknagyiban játszom, és én magam festem öregre az arcomat. Az életben sincs gondom az idő múlásával, sőt, mióta betöltöttem az ötvenet, több új darabot próbálok, mint azelőtt” – mesélte a színésznő.

Ha szeretnéd a teljes interjút elolvasni, megtalálod azt a kedden megjelenő Ripost7 hetilapban!