Détár Enikő végre teljesen visszatérhetett a hivatásához. Az 57 éves népszerű színésznő a koronavírus-járvány alatt sem kesergett, hogy nem állhatott a világot jelentő deszkákra: amikor a helyzete megkívánta, egy boltban dolgozott árufeltöltőként, de idős emberek ápolásában is segített karitatív módon.

Détár Enikő

A sztár mindkét oltáson túl van (Fotó: Délmagyarország/Frank Yvette)

Gigi ötlete volt

Enikő arcát az utóbbi hetekben városszerte több plakáton is láthatják az emberek, ugyanis a színésznő is csatlakozott a kormány koronavírus elleni oltást reklámozó plakátkampányához. A kortalan díva lapunknak elárulta, ki győzte meg őt a vakcina fontosságáról.

A lányom, Gigi győzött meg, hogy éljek a vakcina nyújtotta lehetőséggel, és nagyon örülök, hogy így döntöttem. Az én hivatásomhoz egyébként is elengedhetetlen, hogy védett legyek a vírussal szemben, mondhatni, az oltás létszükség számomra. A családban és a baráti körömben is megoszlanak a vélemények, és bár mindenkit csendben biztatok az oltásra, úgy vélem, vitatkozni nem szabad senkivel. A legtöbb szakember ugyanazon az állásponton van azzal kapcsolatban, hogy az oltás ad egy bizonyos, igen nagy fokú védettséget a fertőzés ellen. Ha el is kapja az ember a vírust, az nem lesz olyan durva lefolyású, mint vakcina nélkül – mondta el Enikő.

Nyugalomra int

Az énekes-színésznő az oltás fontossága mellett arra is szeretné felhívni a figyelmet, hogy legyen bárkinek bármi is a véleménye az oltakozásról, az indulataikat igyekezzenek féken tartani, mivel ezzel csak egymásnak ártanak.

Az egy éve tartó járványhelyzetben főleg a kiszámíthatatlanság a borzasztó, illetve az, hogy sokan egymás torkának esnek az oltás miatt. Annyira jó lenne, ha az emberek elfogadnák, hogy az egyik ember így dönt, a másik amúgy. Van, akinek nincs más választása, oltás nélkül munkaképtelenné válna. Én halkan csak azt tudom javasolni mindenkinek, hogy ne haragudjanak egymásra, próbálják beleképzelni magukat az adott ember érzéseibe, életébe – fogalmazott Enikő, aki reméli, hogy hamarosan lecsillapodnak a kedélyek, és a járványhelyzet okozta feszültséget az emberek nem egymáson vezetik le.

Vissza a színpadra

Az európai szinten is kiugró átoltottságnak köszönhetően a színésznő heteken belül újra a színpadon állhat a kollégáival, aminél nagyobb öröm nem is érhette volna.

– Ezerrel próbálok. Most jöttem a Turay Ida Színházba, ahol Pásztor Erzsivel próbáljuk a Fergeteges látogatás című darabot, aminek decemberben lett volna a bemutatója, de a vírushelyzet miatt el kellett halasztanunk. Emellett Sztárek Andrea rendezésében folynak a Térden állva jövök hozzád című darab előkészületei. Zajlik az élet, és bár lassan itt az évad vége, bízom benne, hogy szeptembertől már teljes mértékben visszatérhet az életünk a rendes kerékvágásba, és a színházi előadások megtartásának sem lesz akadálya – mondta el a Metropolnak Détár Enikő.

Hamarosan újra színpadon állhat Enci (Fotó: MTI/Kallos Bea)