A népszerű reality egyik feladata sok nézőnél kiverte a biztosítékot, mert szerintük az szexuális érintkezésre kényszeríti a részvevőket.

A Love Island nevezetű közkedvelt brit realityben a műsorkészítők visszahozták azt a feladatot, amely szerint a férfi szigetlakóknak szájon át kell átadniuk koktélösszetevőket a női partnereiknek. Több néző a Twitteren fejezte ki felháborodását a feladat miatt, mert szerintük traumatizáló és gyomorforgatóan aljas, hogy szexuális érintkezésre kényszerítik a versenyzőket. Sokan azzal fenyegetik, hogy jelentik az adást a brit médiafelügyeletnél, az Ofcomnál – írja a Sun.

Miért hozzák vissza még mindig ezt a feladatot? Még csak nem is vicces. Hol tudom jelenteni az Ofcomnak?” – fejezte ki felháborodását az egyik néző a Twitteren.

Itt az ideje telefonálni az Ofcomnak az ilyen visszataszító étel- és italköpködő kihívások miatt. Ezek nem erotikusak vagy játékosak, hanem UNDORÍTÓAK” – akadt ki egy másik.

Megengedték, hogy Davide szájból szájba csinálja Gemmával? Ofcom-jelentést akarnak?” – írta egy harmadik, utalva arra, hogy a két játékos között hatalmas korkülönbség, nyolc év van a férfi javára, miközben a lány alig 19 éves.

A feladat szerint a pároknak úgy kellett koktélt készíteniük, hogy a férfiaknak a szájukban kellett tartaniuk a hozzávalókat, amíg átcsúsztak a táncparketten, aminek a végén a lányok szájába adták a koktélba valókat. A lányoknak ezután bele kellett köpniük ezeket egy óriási pohárba.