RETRO RÁDIÓ

„Bízhatunk abban, hogy megnyeri ezt a csatát” - Zacher Gábor bízik Csollány Szilveszter felépülésében





Továbbra is válságos az álla­pota Csollány Szilveszternek, akit immár ötven napja kezelnek az intenzíven. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász szervezete nem adja fel a harcot, és abban is bízhatunk, hogy ilyen hosszú küzdelem után többeknek sikerült a felépülés.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.21.
remény

Csütörtökön a Bors úgy értesült, hogy változatlan az állapota Csollány Szilveszternek, aki november elején kapta el a koronavírust. A 2000-ben olimpiai bajnoki címet nyert tornász akkor napról napra rosszabbul érezte magát, végül december 3-án tüdőgyulladással a soproni kórházba került. Mivel állapota gyorsan tovább romlott, a fővárosba szállították, és azóta az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezelik, speciális lélegeztetőgépen tartják, ahol az ország egyik legjobb szakembere kezeli. Immár 50 napja az intenzív osztályon fekszik.

A Borsnak Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvosa elárulta, bízhatunk az olimpiai bajnok felépülésében.

„Ez egy hosszan tartó kezelés, és nagyban függ a sikere attól, hogy ki milyen állapotban került a kórházba. Nem mindegy, hogy egy idős, több betegséggel küzdő, vagy egy jó egészségi állapotban és kiváló kondícióban lévő egykori élsportoló kerül ebbe a helyzetbe. Csollány ugyan már hosszú ideje harcol, de annak örülni lehet, hogy a szervezete még nem adta fel. Tudunk olyanokról, akik három hónap mélyaltatás után is felépültek, ezért bízhatunk abban, hogy Csollány is megnyeri ezt a csatát.”

A főorvos szerint biztató, hogy a sportoló hosszú ideje harcol
Fotó: Földi Imre/MTI

Csollány állapotáról a decemberi kórházba kerülése óta semmit sem közölt a család. Korábbi edzője, Vereckei István a Borsnak elmondta, őt az is meglepte, hogy a koronavírus ekkora kárt okozott az 51 éves Csollány szervezetében.

„Maga az a hír is alapvetően meglepett, hogy a szervezete, az immunrendszere nem állt ellen a vírusnak, mert újabban félmaratonokat teljesített” – mondta Vereckei István.

Mindenki imádkozik érte

A kétszeres olimpiai bajnok tornász, Magyar Zoltán a Borsnak elmondta, ő is csak a hírekből értesül a nagybeteg tornász állapotáról.

„Imádkozunk Csollány Szilveszterért, hogy győztesen kerüljön ki élete legnagyobb csatájából” – fogalmazott Magyar. – „Én is csak a hírekből értesülök a helyzetéről, mert a családja nem oszt meg részleteket velünk.”

Csollány nyíltan oltásellenes volt, közösségi oldalán több ehhez kapcsolódó posztot megosztott, és nem akarta felvenni a vakcinát. Végül ausztriai munkája miatt kötelező volt számára a védettség megszerzése, de túl későn vette fel az oltást. Dr. Letoha Tamás kutatóorvos a közösségi oldalán elmondta, a család orvosa arról tájékoztatta őt, hogy Csollány két héttel azelőtt, hogy kórházba került, Janssent kapott.

Családja semmit sem közöl az állapotáról

Vannak reményteljes példák

Magyarországon több példa is bizonyítja, hogy a lélegeztetőgépről is van visszaút.

Bányai Gábor, a Fidesz politikusa például úgy készül az áprilisi választásokra, hogy előtte 111 napig kezelték koronavírus miatt, ezalatt 85 napig volt mélyaltatásban, és 69 napig műtüdő segítségével tartották életben.

Nagy Gergelyné Hajnalka tatai nővért is megmentették az orvosok, ő 105 napot intenzíven, 42 napot lélegeztetőgépen harcolt. A felépülése után üzent is Csollánynak és családjának.

„Mindenki érte van és mellette áll. Sikerülni fog, sikerülnie kell! Ugyanígy álljon a család is hozzá. Nagyon kemény harc lesz, amely nagyon hosszú ideig fog tartani” – mondta decemberben Hajnalka a kemma.hu portálnak, már akkor azt jósolva, ez bizony hosszú küzdelem lesz.





Ezeket olvastad már?
Bolti eladóból lett a világ leghíresebb asszonya – Victoria Beckham 50 éves

Bolti eladóból lett a világ leghíresebb asszonya – Victoria Beckham 50 éves

„Dőlt belőle a vér…” – Balesetet szenvedett a Zsákbamacska forgatásán Kárpáti Rebeka

„Dőlt belőle a vér…” – Balesetet szenvedett a Zsákbamacska forgatásán Kárpáti Rebeka

Durván beszóltak a szexi énekesnőnek – Úgy vágott vissza, hogy tanítani kellene!

Durván beszóltak a szexi énekesnőnek – Úgy vágott vissza, hogy tanítani kellene!

Micsoda? Csaló napot tartott Dwayne Johnson: ezt nézd, mit tolt be!

Micsoda? Csaló napot tartott Dwayne Johnson: ezt nézd, mit tolt be!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás