Hétfő délután érkezett a lesújtó hír, hogy 51 éves korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász. A gyűrű egykori kiválósága még december elején került kórházba koronavírussal, és sokáig bíztak benne, hogy felgyógyulhat, azonban a hét elején feladta a harcot a betegséggel szemben.

Csollány Szilveszter Sopronban született, és bár pályafutása során megfordult az Újpest, a Dunaferr és a Honvéd klubjában is, visszavonulása óta Magyarországon többnyire a hűség városában élt.

A Bors információi szerint a végső nyughelye is Sopronban lesz, noha a búcsúztató időpontjáról, s annak módjáról egyelőre nem született döntés.

Csollány Szilvesztertől szülővárosában vesznek végső búcsút – Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Arról, hogy koporsós temetés, vagy hamvasztásos szertartás lesz-e, még nem született döntés, előző esetben szigorú szabályokat kell betartani amiatt, hogy az elhunyt koronavírusban szenvedett.

A család egyértelműen Sopron mellett döntött, de nem kizárt, hogy a végső szertartás előtt lesz egy búcsúztató Budapesten is” – mondta egy neve elhallgatását kérő informátor a Borsnak.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornásztól gyerekei, számos ismert sportoló és a miniszterelnök is elbúcsúzott.