A nyilvánosság előtt ritkán mutatkozó 85 éves Alain Delon mosolyogva, mankójára támaszkodva, fia, Anthony társaságában érkezett Párizs Saint-Germain-des-Prés negyedének templomához. Megállt egy kis időre a templom előtt, ahol Belmondo rajongói tapsban törtek ki, a nevét kiabálták. Kedden Delon azt mondta a Europe 1 rádiónak, összetörte színésztársának halálhíre.

Mi teremtettük a francia mozit, mi ketten, ő és én, mi vagyunk a francia mozi két ikonja, nem lehet beszélni egyikünkről a másik nélkül. Hasonló korúak vagyunk, nemsokára velem is ez történik” – mondta láthatóan megindultan a filmsztár.

Fotó: EPA

Csütörtök este és éjszaka, az Emmanuel Macron elnök vezette állami szertartás után hosszú órákon át álltak sorban Belmondo tisztelői, hogy az Invalidusok katonai múzeum kertjében felállított zárt koporsó közelébe juthassanak.

Pénteken a család és a közeli barátok körében tartott ceremóniát nem közvetítették a nyilvánosság számára. Ennek ellenére több százan gyűltek össze a templom köré vont kordonok mögött, de a környékbeli híres kávézó teraszán is a halottaskocsit várva. Négy percen át tapsoltak, amikor a majdnem kétórás ceremónia után végül megjelent.

Belmondo hétfőn, 88 éves korában hunyt el.

Fotó: EPA