Ahogy arról korábban többször is beszámoltunk, rá jár a rúd Britney Spearsre az utóbbi évtizedben. Minden azzal kezdődött, hogy magánéletében több probléma is történt, például gyermekelhelyezési pert veszített expartnere ellen, majd idegösszeomlást is kapott, ezért az apja gyámságára utalták.

Ennek hatására például az énekesnő nem maga kezeli a pénzügyeit, hanem azt is édesapja, Jamie Spears felügyeli, aki egyébként a negatív pletykák ellenére a popsztár 2,8 millió dolláros vagyonát 2019-re 60 millióra növelte meg. (Körülbelül 1,8 milliárd forintos a vagyona.)

A sztár ki akar szabadulni apja felügyelete alól – Fotó: AFP

Egy dokumentumfilm is készült az életéről és apjával való viszonyáról, amely hatására a rajongók és több sztár is csatlakozott a #freeBritney nevű kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy kiszabadítsák a világsztárt a jelenlegi helyzetéből. A bírósági tárgyalások folyamatosan tartanak, Britney azt szeretné elérni, hogy a pénzét egy vagyonkezelő kezelje családtagja helyett.

Valamint a pletykák szerint Jamie nem engedi neki, hogy jelenlegi párjával összeházasodjon és gyereket vállaljanak együtt.

A helyzetén semmiféleképpen sem segít az, hogy csapzott hajjal vonagló táncos videókat készít magáról az Instagramra, ahol 31 millióan követik. De az biztos, hogy a kommentek 90%-a FreeBritney-komment.

A videóhoz annyit fűzött hozzá: Red! vagyis magyarul a piros szín nevét. A hozzászólások alapján ez jelenthet valamilyen mélyebb tartalmat, akár azt, hogy: REsign Dad – ami magyarul annyit tesz, hogy az apja mondjon le róla.