Britney Spears megerősítette a hírt, miszerint könyvet ír. Az amerikai médiában az utóbbi időszakban sok olyan feltételezés volt, ami azt közölte, hogy a sztár új, mindent feltáró emlékiratot készít. Az énekesnő végül hétfő este Instagramon tett közzé egy posztot, amiben tisztázta, hogy pontosan mit tervez – írja a BBC.

Az énekesnő elmondta, hogy az emlékirat olyan fájdalmas eseményeket fog feldolgozni életében, amelyeket korábban nem kezelhetett nyíltan. Novemberben véget ért gyámságának olyan részleteit meséli majd el, amelyeket korábban még soha nem árult el senkinek.

Az énekesnőt 2008-ban helyezték apja, Jamie Spears gyámsága alá, amikor a sztár mentális egészsége miatt már nem volt beszámítható. A megállapodás lehetővé tette a férfinak, hogy átvegye a hatalmat Britney pénzügyei és karrierje felett, sőt még a lány fontosabb személyes ügyei felett is megkapta a döntés jogát. Tehát Britney csak az apja engedélyével találkozhatott a fiaival, vagy házasodhatott volna újra.

A sztár még semmilyen részletet nem árult el a lehetséges megjelenési dátumról vagy a kiadójáról, de a Page Six februárban arról számolt be, hogy az énekesnő megállapodást kötött a Simon & Schuster kiadóval, hogy megörökítse életét, karrierjét és kapcsolatát a gyámsága alatt és után.

Britney azt írta, hogy a könyv megírásának folyamata számára terápiás volt, de azt azért hozzátette, hogy nehéz volt felhozni élete múltbeli eseményeit.