A lengyel származású Laura Biel viharos kapcsolatának szeretne adni egy utolsó esélyt, ezért párjával és néhány barátjával Szicíliába utazik. A nyaralás alatt felfigyel rá a jóképű helyi maffiózó, Massimo Torricelli, aki erőszakos eszközökhöz folyamodik, hogy megszerezze Laurát. Elrabolja és 365 napig fogva tartja azért, hogy a lány beleszeressen. Bár Laura tiltakozik, ahogy telik az idő egyre jobban megismeri Massimo érzelmes, valódi énjét, ugyanakkor belelát a férfi kegyetlen bűnöéletvitelébe is.

A 365 nap a történeten túl betekintést enged az olasz maffiózók világában és teljes képet ad a stokcholm-szindrómás, irányításmániás férfiakról, valamint áldozatukhoz fűződő viszonyukról.

Massimo többször is megvillantja szexi testét (Fotó: Netflix)

Ezt is nézd meg, ha tetszett!

  • A vér fája
  • A szürke ötven árnyalata
  • A csendmadár

LEG PILLANATOK!

  • Massimo tökéletes teste: A Massimot alakító 29 éves Michele Morrone kertészként, majd modellként dolgozott. 2015-ben sármos vonásai és tökéletesen kidolgozott teste miatt figyeltek fel rá a filmesek. A színész a 365 napban is többször megvillantja izmait, a mozi sikeréhez pedig ezek a jelenetek nagyban hozzájárultak. Twitteren például több olyan poszt van, ahol valaki azért könyörög, hogy őt is rabolja el Szicília jóképű, kockahasú maffiafőnöke.
  • Megjelenik az ex: Massimo és Laura egyre közelebb kerülnek egymáshoz, ám ekkor megjelenik a férfi exe, Anna, aki még mindig szerelmes az olasz rosszfiúba. A elhagyott nő azzal fenyegeti meg Massimot, hogy megöli Laurát, mert szeretné, ha ugyanúgy szenvedne, mint ő miután szakítottak.

 

  • Laura és Massimo kapcsolata nem éppen hétköznapi (Fotó: Netflix)

3 TITOK

  • Valóban lefeküdt egymással Laura és Massimo? A film jó pár jelenetében szeretkezik egymással a két főszereplő. A jachton történő együttlét pedig annyira hitelesen sikerült, hogy a nézők úgy vélik, a két színész között valóban minden megtörtént. Bár a két színész tagadta, a stáb pletykák szerint a főszereplőket alakító Anna és Michele között valóban több történt a kamerák előtt.
  • A lengyel Szürke ötven árnyalata: Nagyon sok hasonlóság felfedezhető a Szürke ötven árnyalata és a 365 nap között. Mindkét történet regényként jelent meg először, és egy szerelmi viszony erőszakos, erotikus részleteibe ad betekintést. A kritikusok szerint a 365 nap regény íróját Christian Grey története ihlette, ezt a Szürke ötven árnyalata alkotója is megjegyzett. A köztudatba úgy is került be a Massimo és Laura sztorija, mint a lengyel Szürke ötven árnyalata.
  • A TikToknak köszönheti népszerűségét:A 365 nap egyértelműen a TikTok miatt lett sikeres. A film egyes jeleneteit és szövegeit az applikáció felhasználói közel 200 millió videóban imitálták vagy figurázták ki. Ennek köszönhetően pedig rengeteg emberhez – főleg tinikhez – jutott el a film híre.

Válása óta depresszióval küzd Michele Morrone

Az idén 30 éves színész 2014-ben házasodott össze Rouba Saade-vel. Két fiúk született, a hatéves Marcus és a hároméves Brandon. Michele felesége azonban férje kétes életvitelére hivatkozva 2018-ban elvált. Bár a színész volt a hibás, mégis megviselte a szakítás. A szakítás után azt gondoltam, felhagyok a színészettel, mert a depresszió eluralkodott az életemben” – mondta egy interjúban Morrone, akinek épp jókor jött a felkérés 365 napra.