Az eBay törölte az oldaláról azokat a hirdetéseket, amelyekben karszalagot árultak a királynő ravatalára. Volt olyan karszalag, amelyet 70 ezer fontért (több mint 32 millió forint) próbáltak eladni. A karszalagokat azért adták ki, hogy a sorban várakozók el tudjanak jutni enni, vagy mosdóba mehessenek.

„Ezek az elemek sértik irányelveinket, ezért eltávolítjuk őket webhelyünkről” – reagált az eBay a haszonszerzők akciójára. Az oldal szabályzata tiltja a jegyértékesítést, beleértve azokat is, amelyek a nyilvánosság számára ingyenesek. Azok, akik beálltak a London központjában kanyargó sorba, hogy megnézzék a koporsót, papír karszalagot kaptak a helyük jelzésére – írja a The Guardian. Ez lehetővé teszi a gyászolók számára, hogy egy rövid időre elhagyják a sort, majd visszatérjenek a helyükre. A szigorúan át nem ruházható karszalagokat az emberek segítésére adták ki, de a csalók az üzleti fogást is megtalálták a gesztus mögött.

Egy használatlan karszalagért nagyjából 500 és 1000 angol fontot kértek az eladók, a használtakat pedig 10 és 20 font között hirdették.