Ahogy azt a Ripost először megírta, előkerült egy botrányos, rasszista Facebook-bejegyzés, melyben az RTL Klub „sztárja” arról írt, hogy gépfegyverrel akar cigányokra vadászni. A baloldali csatorna luxemburgi tulajdonosait szemmel láthatóan nem érdekli ez eset, hiába kérdezte őket a V4NA nemzetközi hírügynökség. Brüsszelből pedig azt a választ kapta a V4NA, hogy konkrét műsort nem minősítenek.

Annyira tele van a t…m a cigányokkal, hogy ha tehetném, végigsétálva a cigánysoron az összeset megsoroznám UZI-val. Hamarosan eljön az idő, hogy akkor is végigsétálok UZI-val, ha nem tehetném! Nem érdekel a következmény. Ezt másképp már nem lehet”, áll az RTL Klub új sztárjának egykori posztjában, amit azóta már törölt.

Forrás: Ónodi Ferenc

A nő ezt annyival intézte el: …Volt okom az elkeseredésre, de nem volt mentség arra, ahogyan annak hangot adtam. Bocsánatot kértem miatta és most újra megteszem: bocsánat…” – fogalmazott.

Vincze Betti egyébként később a Jobbik ózdi polgármesterének, Janiczak Dávidnak a kabinetfőnöke lett. Janiczaktól sem idegenek ez ilyen megnyilvánulások, korábban egy Hitler-hasonmással fotózkodott.

A magyar RTL Klub a luxemburgi székhelyű RTL Csoport tulajdonában van. A V4NA azzal a kérdéssel kereste meg a társaságot, hogy szerintük belefér-e egy cigányellenes szereplőből sztárt csinálni. Választ azonban ez idáig nem kaptak.

Az Európai Unióhoz is kérdésekkel fordult a V4NA.

Az Európai Parlament (EP) elnökét, David Sassolit, illetve Vera Jourovát, az Európai Bizottság egyik alelnökét is keresték az ügyben. Utóbbitól nem érkezett választ – a Magyarországot rágalmazó, az ő nevén megjelent Soros-jelentés után ez különösen furcsa – , viszont az EP sajtószóvivője a következő választ küldte a V4NA megkeresésére.

Nem áll módunkban kommentálni egy adott tévéműsort”, írták.

Azt azért leírták, hogy 2020 szeptemberében, a plenáris ülésen, 545 igen szavazattal 96 ellenében, 54 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban a Parlament hangsúlyozta, hogy a tartós cigányellenesség miatt Európában a romák szenvedik el a legnagyobb mértékben a szegénységet és a társadalmi kirekesztést. A képviselők ezért az inkluzív oktatás, a kisgyermekkori fejlesztés, valamint a diszkrimináció és a szegregáció felszámolására szólítottak fel.

De ezek szerint Brüsszelt nem zavarja, hogy egy kereskedelmi tévé „sztárja” szélsőségesen cigánygyűlölőírja az Origo.