Szinte még mindig felfoghatatlan, hogy Pécsi Ildikó múlt szombaton örökre lehunyta a szemét gödöllői otthonában. Hasonló módon képtelen feldolgozni a 80 éves színésznő halált Bodrogi Gyula. A 86 éves Nemzet Színésze és a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő évekig játszották a Linda című krimisorozat címszereplőjének hóbortos szüleit. Bodrogi megtörten emlékezett vissza az elhunyt színésznőre.

Bodrogi Gyula, Csukás István temetése (Fotó: Máté Krisztián)

-Szörnyű, ami történt, nehéz megszólalni is. Ildikóval végig játszottunk a Lindában, sok közös munkánk volt, nehéz felfogni a történteket -kezdte a Metropolnak a legenda, aki szerint Pécsi képtelen volt feldolgozni férje, Szűcs Lajos júliusi halált, mivel élete utolsó pár hónapjában sokat betegeskedett, sőt gyászában tizenöt kilót fogyott.

Fotó: MTI/Friedmann Endre

Most már a szeretett férjével van. Mindenki tudta, mennyire szerette őt, nem tudott tovább élni nélküle. Érthetően megtört, megszakadt a szíve miután elvesztette őt – fogalmazott Bodrogi Gyula, aki hozzátette, imádta a közös munkát a színésznővel, és mindig egy erős, vidám nőként fog rá emlékezni.

Fotó: MTVA/Zih Zsolt