RETRO RÁDIÓ

„Jól vagyok” – Bodrogi Gyula cáfolja a vészjósló híreket





Bodrogi Gyula az otthonában gyógyul. Május végén az intenzív osztályt is megjárta a 88 éves színészlegenda, ám az orvosoknak köszönhetően javul az állapota.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.26.
gyógyulás

Bodrogi Gyulával a Mandiner munkatársa készített interjút, az otthonában. Amikor megérkeztek, a legendás színész éppen keresztrejtvényt fejtett.

„Évtizedes szokásom a keresztrejtvény-fejtés, mellette pedig régi filmeket, ismétléseket nézek a televízióban. Sokat sétálgatok, és már a szerepeimet is elővettem, készülök az őszi színházi évadra” – mondja Bodrogi Gyula, aki reméli, az egészségi állapota megengedi, hogy visszatérhessen a József Attila Színházba. Ő is megijedt, amikor még májusban rosszul lett, és azt is tudja, kinek köszönheti, hogy a gyógyulás útjára lépett:

„Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, régi barátom, igazi csodát művelt. Neki köszönhetem, hogy javulok, meg a drága feleségemnek, Angélának, aki állandóan mellettem van.”

A nyolcvanas években úgy kértek Bodrogi Gyulától autogramot, hogy ő a Linda papája Fotó: MTI/Friedmann Endre

Mindenhol imádják: a betegek megtapsolták, amikor elhagyta a kórházat

Bodrogi Gyula 1958-ban végzett a színművészeti főiskolán, 64 éve van a pályán, ami önmagában is különleges. Hát még az a szeretet, amely körbe veszi. Generációk nőttek fel úgy, hogy Bodrogi ott van a televízióban. Száznál is több filmben szerepelt, a Hattyúdaltól a Lindáig, a hangja pedig mindenkit elvarázsolt. Ő adta például Süsünek, az egyfejű sárkánynak is a hangját, amiért imádták a gyerekek. Mint mondta, Süsü valóban hozzá nőtt, de a nyolcvanas-kilencvenes években sokan úgy kértek tőle autogramot, hogy ő Linda papája.

Örömmel meséli, hogy mikor elhagyhatta a kórházat, a többi beteg megtapsolta. Nem tudja, hogy miért szeretik őt ennyire az emberek, de „elraktározza magában ezeket a jó érzéseket”.

Bodrogi Gyula szerint 88 évesen már nincs sok mindenre biztosíték az ember életében, de reméli, hogy a nyári szünet után ott folytathatja, ahol abbahagyta, a színpadon, bár ő is látja, egyre kevesebb korábbi játszótársa él: „Nagyon nehéz, nem is lehet elfogadni, hogy a magyar színjátszás olyan alakjai hiányoznak, mint Sinkovits Imre, Darvas Iván, Sztankay István, Páger Antal, Agárdy Gábor vagy éppen Gobbi Hilda és Psota Irén – mondta ezzel kapcsolatban korábban.

A Kossuth-díjas színész szerint ott fent, előre leosztják a „szerepeket”, s úgy tűnik, neki hosszú életet írt elő a Teremtő.

Bodrogi Gyula zárásként egy kéréssel fordult a cikk írójához: „Amikor kórházba kerültem, sok aggasztó, vészjósló hír jelent meg velem kapcsolatban. Akkor most írja meg, hogy jól vagyok!”





Ezeket olvastad már?
Az 57 éves Salma Hayek bikiniben mutatta meg az észveszejtően tökéletes testét, nem találunk szavakat

Az 57 éves Salma Hayek bikiniben mutatta meg az észveszejtően tökéletes testét, nem találunk szavakat

Beolajozott testtel tárta szét a lábát az Exatlon dögös sztárja

Beolajozott testtel tárta szét a lábát az Exatlon dögös sztárja

Pikáns botrányba keveredett Taylor Swift: Intim képek árasztották el róla a netet

Pikáns botrányba keveredett Taylor Swift: Intim képek árasztották el róla a netet

Iszonyú fájdalom: Halva született a Kémkölykök sztárjának babája

Iszonyú fájdalom: Halva született a Kémkölykök sztárjának babája

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás