RETRO RÁDIÓ

Benkő László fia kiakadt: Ha apa ezt fentről nézi, felháborítónak tartja





Akciófilmekbe illő jelenet zajlott le a minap a Fészek Kulturális Központban. A szórakozóhelyet megszállták a rendőrök.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.03.
razzia

Nem ez az első alkalom, hogy az egyenruhások razziáztak a budapesti Fészekben.

Az állandó kiszállások megviselték Balázst, akárcsak tavaly elhunyt édesapját, az Omega legendás billentyűsét, Benkő Lászlót, aki korábban a fia üzlettársa volt. A tulajdonos értetlenül áll a történtek előtt, szerinte megpróbálják ellehetetleníteni őt - írja a Blikk.

Biztos vagyok benne, ha apa ezt fentről nézi, felháborítónak tartja, ami zajlik. Szegényt korábban is nagyon megviselte, ami történt, akkor már ott tartott, hogy külföldre költözik, elmegy az országból, mert elege lett abból, hogy ellehetetlenítik a közös küldetésünket, a kultúra terjesztését. Drogot vagy más tiltott szert nálunk sosem találtak, nem fogyasztottuk, nem kereskedünk vele, a saját életkörnyezetünkben előforduló problémák miatt elhatárolódunk tőle„ – magyarázta a lapnak Benkő Balázs.

Az elhunyt zenész fia éppen a Balatonon volt, amikor a rendőrök razziát tartottak a szórakozóhelyen. Mint mondja, egy hatfős születésnapi bulit tartottak a Fészekben, amikor mintegy negyven egyenruhás rontott rájuk.

Benkő Balázs a 2020. november 18-án, 77 esztendős korában elhunyt Benkő László, az Omega billentyűsének temetésén a Farkasréti temetőben
Fotó: Markovics Gábor (MG)

„A vendégeken kívül a két éjszakás alkalmazott volt a klubban, illetve aki a hajnali műszakot vitte. Nem hangoskodtak, nem őrjöngtek, mégis, úgy mesélik, negyven egyenruhás rontott be az ajtón. Nem volt házkutatási parancsuk, valamint azt sem árulták el, miért érkeztek” – elevenítette fel a történteket Benkő Balázs, aki úgy értesült, az ellenőrzés három és fél órán át tartott, a rendőrökön kívül egyenruhások, NAV-osok és az önkormányzat emberei is jelen voltak. „Olyan dolgokba kötöttek bele, hogy hol van a vásárlók könyve, illetve, hogy miért nem nyílik a vészkijárat ajtaja. Nem értették, hogy a kiépített tűzvédelmi rendszer miatt automata. Droggyorstesztet végeztek a vendégeken és az alkalmazottakon, mindenkinek többször is vizeletmintát kellett adni, amelyből lett pozitív is. Én biztos vagyok benne, hogy egyetlen alkalmazottam sem fogyasztott kábítószert, arra viszont nem tudok garanciát vállalni, hogy a vendégek mit csinálnak, mielőtt bejönnek hozzánk„ – sóhajtott.

A Budapesti Rendőr-főkapitánysága a Blikk érdeklődésére elárulta, intézkedésük során hat embert állítottak elő.

„Az előállítottakat a kerületi rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt, szabadlábon védekeznek. A rendőrök egy emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentést közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt, valamint egy szabálysértési körözöttet állítottak elő” – írta a BRFK sajtóosztálya.





Ezeket olvastad már?
Legyőzte a gyilkos kór, elhunyt a népszerű énekes

Legyőzte a gyilkos kór, elhunyt a népszerű énekes

Szem nem marad szárazon: sírva ölelte egymást Lékai-Kiss Ramóna és szerelme a kézilabda-válogatott mindet elsöprő győzelme után

Szem nem marad szárazon: sírva ölelte egymást Lékai-Kiss Ramóna és szerelme a kézilabda-válogatott mindet elsöprő győzelme után

„Cuki Benike” – édes fotón mutatta meg kisfiát Szinetár Dóra

„Cuki Benike” – édes fotón mutatta meg kisfiát Szinetár Dóra

„Fülikém? Mi a baj?” – barátjáért aggódik Csuti, sírva jelentkezett be a TV2 sztárja

„Fülikém? Mi a baj?” – barátjáért aggódik Csuti, sírva jelentkezett be a TV2 sztárja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás