Benjamin Mendyt, a Manchester City felfüggesztett játékosát azzal vádolják, hogy 13 fiatal nőt zaklatott és erőszakolt meg 2018 és 2021 között, amihez barátja, Louis Saha Matturie segédkezhetett.

A The Guardian szerint a labdarúgó különböző manchesteri klubokban szedte össze áldozatait, a hírnevét és pénzét kihasználva, majd villájába csalta őket és a „pánikszobában” lelte örömét a lányokban, akik vélhetőleg alkohol és kábítószer hatása alatt állhattak.

„Saha egyik munkája az volt, hogy olyan fiatal nőket találjon, akiket később szexuálisan zaklathattak és megerőszakolhattak” – mondta Timothy Cray ügyész, s kijelentette: az ügynek nagyon kevés köze van a futballhoz, inkább azokról a férfiakról szól, akik úgy gondolják, mindent megtehetnek.

A bíróságon kiemeltek egy estét, amikor a futballista medencés partit tartott a villájában, majd tett egy kört a manchesteri China White klubban. Ezen az éjszakán ugyanis három nőt erőszakolt meg – adta hírül a Tv2 Tények.

„Ez egy újabb fejezet egy nagyon régi történetben: a férfiak, akik zaklatnak és megerőszakolnak nőket, csak azért, mert azt hiszik, hogy bármit megtehetnek következmények nélkül. Ezeket a nőket kihasználták és eldobták, csak tárgyak voltak, amiket a vágyaik kielégítésére használtak. Pontosan tudták, hogyan zajlik az egész, pontosan tudták, hogy mit csinálnak. A nőkért folytatott küzdelemből hamar egy játék lett számukra” – mondta el az ügyész.

A tárgyalás a tervek szerint még három hónapon át folytatódik, a vádlottak egyelőre mind a 22 ellenük felhozott vádat tagadják.